15. juli 2020
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Topholdets skræk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Topholdets skræk
Sport Nordsjælland - 22. februar 2019 kl. 22:46
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rungsted har vundet grundspillet for første gang siden mesterskabssæsonen i 2002-03, men det er vist meget godt, at nordsjællænderne tidligst kan møde Sønderjyske i en eventuel finalen. For fjerde gang ud af fem måtte Rungsted nemlig fredag aften forlade isen som tabere i de to topklubbers indbyrdes møde. Sønderjyske sejrede 4-2 foran mere end 1200 tilskuere i Hørsholm Skøjtehal.

Kampen var som sådan ligegyldig. Grundsspilspladserne er fordelt, og det gælder om at forberede sig godt til slutspillet.

Rungsted var således uden profilerne Mattias Persson og Ty Fiddler. Sidstnævnte var ude for tredje kamp i træk, og Jon Lee-Olsen vikarierede for Thomas Lillie i buret.

Rungsted-træner Erik Hjalmarsson talte med store bogstaver i pausen mellem 1. og 2. periode.

- Det er fuldstændig uacceptabelt. Slutspillet starter om to kampe. I er nødt til at steppe op, lød budskabet fra Erik Hjalmarsson til sine spillere.

Og det var forståeligt efter en sløv 1. periode, hvor Mathias Røndbjerg var en af skurkene. Han mistede en puck i egen zone, så Anders Førster kunne åbne scoringen. Senere i perioden endte Røndbjerg i straffeboksen for en crosschecking, og i powerplay øgede Frederik Bjerrum til 2-0.

Rungsted tog dog træner Hjalmarssons skideballe til sig. Niveauet blev hævet, og i et powerplay reducerede Nikolaj Krag Christensen, spillet flot fri i slottet foran mål af Marcus Olsson.

Rungsted havde to store muligheder for at udligne til 2-2 i undertal i slutningen af 2. perioden. Begge muligheder blev misbrugt, men Rungsted kom dog på omgangshøjde i 3. periode ved Nikolaj Rosenthal.

Så småt begyndte tilskuerne at indstille sig på sudden victory, men med lidt over to minutter igen fik Rod Pelley bragt Sønderjyske på 3-1.

Det tvang Rungsted til at reagere. Erik Hjalmarsson tog målmand Jon Lee-Olsen ud til fordel for en ekstra markspiller, men med et minut igen kunne Gabriel Desjardins sende pucken ned i tomt mål til slutresultatet 4-2.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?