27. februar 2020
Pokalmestrene fra Hørsholm 79ers
gallery icon

Se billedserie

Pokalmestrene fra Hørsholm 79ers
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stensikre Hørsholm tog pokaltitel nummer seks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stensikre Hørsholm tog pokaltitel nummer seks
Sport Nordsjælland - 08. februar 2020 kl. 15:16
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Værløse gjorde, hvad de kunne, men Hørsholm 79ers tog alligevel sin sjette pokaltitel i klubbens historie, da de to nordsjællandske kvindehold mødtes i pokalfinalen lørdag.

Anført af en veloplagt Gritt Ryder så Hørsholm sig ikke tilbage, da de første fik hul på Værløse. Landsholdsspilleren sluttede på 28 point, seks assists, seks steals og otte rebounds. Hos Værløse scorede Julianna Okosun 19 point, mens topscorer Frida Boje Formann blev holdt på 12.

Vild start

De to hold kom blæsende ud fra start og fik i den grad sat fart under finalen. Første periode sluttede med 56 point på tavlen, hvilket man sjældent ser i Dameligaen.

Værløse lagde bedst ud og slog takten an med en treer fra Frida Boje Formann, men efterhånden fik Hørsholm bedre styr på kampen og udnyttede især, at Værløse hvilede Julianna Okosun, hvilket gav noget nær frit spil for Hørsholms Alyssa Rader under kurven.

Det endte i et forspring på fire point - 30-26 - til Hørsholm.

Hørsholm fik hul

Desværre for tilskuere og seere kunne holdene ikke holde det underholdende tempo i pointscoringen. Det gjaldt især Værløse, der havde meget svært ved at finde de gode, åbne skud. Hørsholms forsvar skruede op for intensiteten, og det gav også en stribe bolderobringer og lettere scoringer i den anden ende.

Især Hørsholms Gritt Ryder var flyvende og sluttede halvlegen med 18 point. Værløse måtte tage timeout efter godt fire minutter af perioden, efter Hørsholm havde vundet de første minutter med 12-3, og siden lukkede Hørsholm perioden med otte ubesvarede point til stillingen 51-35 ved pausen.

Comeback levede lidt

Starten af anden halvleg blev en mere løs affære, og derfor levede Værløses muligheder for et comeback også videre. Lige indtil Hørsholm spillede endnu et af sine rutinerede kort i kraft af serbiske Ivana Jovanovic. Veteranen scorede otte af Hørsholms første 10 point i tredje periode, mens Værløse fortsat måtte slide og kæmpe meget hårdt for sine point.

Pokalfinalen, kvinder
Hørsholm-Værløse 84-63


(31-26, 21-9, 19-11, 14-17)
Hørsholm: Gritt Ryder 26, Ivana Jovanovic 14

Værløse: Julianna Okosun 19, Frida Formann 12

Hørsholms forspring nåede op over 20 point, og modet sivede langsomt ud af Værløse, og man fornemmede den endelige afgørelse, da Caroline Bornemann satte en treer til 68-41. Hørsholm gik ind til sidste periode foran med 24 point.

Det blev der ikke lavet meget om på i sidste periode, hvor kampen endegyldigt løb fra Værløse. Hørsholm holdt foden på speederen og udbyggede langsomt føringen, så den halvvejs i fjerde periode over oppe på 30 point - 80-50.

Det fik Værløse pyntet en smule på til sidst, men det nåede ikke at gøre andet end at pynte på resultatet, der endte på 84-63.

Billede

Gritt Ryder (tv.) og Celine Schiffer i kamp.