25. maj 2020
Opbakningen fejlede ikke noget til Slangerup, der afviklede DM-finalen for hold på hjemmebane. Men resultaterne på banen fulgte ikke trop, da nordsjællænderne sluttede sidst. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Opbakningen fejlede ikke noget til Slangerup, der afviklede DM-finalen for hold på hjemmebane. Men resultaterne på banen fulgte ikke trop, da nordsjællænderne sluttede sidst. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder fra DM i Speedway

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder fra DM i Speedway
Sport Nordsjælland - 19. september 2019 kl. 00:13
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For en uge siden jublede Slangerup over at få DM-finalen til Nordsjælland.

arrow Læs også: Fjelsted vinder DM-guld i holdspeedway efter tæt finale

Men den potentielle guldfest endte i en stor skuffelse, da Slangerup sluttede sidst i finalen, som i stedet blev vundet af fynske Fjelsted.

12 point fra Anders Thomsen og 11 fra Peter Kildemand lagde bunden til de 38 point, Fjelsted kørte hjem, og mesterskabet var sikret allerede i næstsidste heat.

Da de første otte omgange var kørt, var der ikke mange nordsjællandske mundviger, der vendte opad, for Slangerups Jonas Seifert styrtee i første heat, og polske Dawid Lampart gik i stå i andet heat, mens ærkerivalerne fra Holsted fløj af sted og lavede to heatsejre ved Kenneth Bjerre og Nicolai Klindt.

Og så var bolden ellers givet op til et rigtig DM-ræs i Slangerup.

Hjemmeholdets kørere vågnede op, da det blev den dynamiske duo med Andreas Lyager og Mikkel Michelsens tur, og de bankede et par heatsejre ind i heat tre og fire. I heat fem kom D-kører Kenni Nissen så ind og snuppede en heatsejre foran de andre D-kørere, og så var Slangerup pludselig i teten foran de over 2000 tilskuere.

Det tætte ræs fortsatte dog heldigvis for spændingens skyld, og efter syv heats var alle fire hold inden for et enkelt point.

For hjemmeholdet begyndte det derfra at knibe med at sætte sig helt igennem og få flere heatsejre. Et par andenpladser til Jonas Seifert og Emil Pørtner holdt nordsjællænderne inde i kampen, men Holsted var skarpe med tre heatseje i træk i heat 11, 12 og 13, inden Esbjergs Mathias Nielsen i heat 14 fik sat en prop i Holsted-udbrudet med sin sejr.

Så begyndte dramatikken at tage til i heat 15, som blev sikkert vundet af Fjelsteds Jason Jørgensen, mens Holsteds Rasmus Jensen fik frataget sin andenplads, da han i sidste sving skar ind foran Esbjergs Matias Nielsen, og det trak feltet en smule sammen igen.

Det blev fulgt op af et heat 16, hvor Slangerups Jonas Seifert blev dømt for at lave to tyvstarter, inden Esbjergs Bjarne Pedersen bragtede gennem snoren på den tredje start og fik 20 meters straf. Det banede vejen for en heatsejr til Peter Kildemand og Fjelsted, der bragte sig foran med 28 point mod Holsteds 25, Esbjergs 22 og Slangerups 21.

Slangerups skæbne i forhold til at vinde DM-guld blev skudt helt ned i heat 17 og 18, og igen var det Andreas Lyager og Mikkel Michelsen, der tog hovedrollerne. Bare med negativt fortegn.

I heat 17 sluttede Andreas Lyager sidst og derfor med et rundt nul, men endnu værre blev det i heat 18, hvor Mikkel Michelsens ellers kom flyvende ud fra start i mod de tre andre holds topkørere. I sving tre tabte han kontrollen over maskinen, væltede og blev udelukket.

Det sendte Slangerup bagud med 11 point med fire heats tilbage. Andreas Lyagers heatsejr som taktisk reserve i heat 19 hjalp, men da de sidste tre skilleheats statede med et nul point til Kenni Nissen, var det endegyldigt slut med medaljedrømmene.

I stedet skulle de tre udehold afgøre det mellem sig, og det endte med en triumf til Fjelsted og holdleder Morten Svendsen i næstsidste heat.

Her blandede Slangerups Jonas Seifert sig ved at ligge til en heatsejr undervejs, men Anders Thomsen fik mast sig forbi på sidste omgang, og de tre point sendte det danske mesterskab til Fjelsted.

En fin triumf for netop Morten Svendsen, der stopper som sportslig ansvarlig i klubben på toppen.

Slangerup må hjem og blande kortene en gang til og se, om det kan lykkes at vinde DM-guldet tilbage til næste sæson.

DM-finale i Slangerup
Fjelsted: 38

Anders Thomsen 12, Peter Kildemand 11, Jason Jørgensen 6, Frederik Jakobsen 5, Benjamin Basso 4

Esbjerg: 35
Niels Kristian Iversen 13, Bjarne Pedersen 8, Jonas Jeppesen 5, Mathias Nielsen 8, Luke Backer 1

Holsted: 33
Kenneth Bjerre 10, Nicolai Klindt 10, René Bach 8, Rasmus Jensen 3, Sam Jensen 2

Slangerup: 26
Andreas Lyager 8, Jonas Seifert 7, Mikkel Michelsen 5, Kenni Nissen 4, Emil Pørtner 2, Dawid Lampart 0

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?