24. februar 2020
Rungsted har tabt alle fem kampe i Champions Hockey League. Foto: Scanpix
Rungsted har tabt alle fem kampe i Champions Hockey League. Foto: Scanpix
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rungsted taber fem af fem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rungsted taber fem af fem
Sport Nordsjælland - 08. oktober 2019 kl. 20:11
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rungsted var villige til at at hælde en halv million kroner i et europæisk eventyr. Det er den forventede udgift ved at deltage i Champions Hockey League, men der er endnu ikke kommet så meget retur.

Den sportslige succes har været til at overse. I en hård pulje har Rungsted tabt de første fem af i alt seks kampe, og i den hjemlige liga ligger de forsvarende mestre næstsidst.

Oven i det viser regnskabet for perioden 1. maj 2018 til 30. april 2019 et underskud på mere end tre millioner kroner. Helt præcist kom selskabet Rungsted Ishockey A/S ud af sidste sæson med et minus på 3.067.094 kroner. Det er knap 200.000 kroner dårligere end året før.

Ledelsen kalder resultatet »utilfredsstillende« og egenkapitalen er reduceret til 1.440.032 kroner.

Tirsdag var der nye udgifter til klubkasseren, da Rungsted fløj til Finland for samme aften at spille en aldeles betydningsløs kamp mod de finske mestre HPK Hämeenlinna.

Ingen af de to hold havde mulighed for at spille sig videre i turneringen. De to første pladser i gruppe B havde EV Zug og HC Pilsen sat sig på. Der var kun æren og kejserens skæg at spille om.

Det gav sig også udslag i de to holds opstilling til opgøret. Rungsted var således uden Mattias Persson og Gustav Green. Finnerne var langt fra i stærkeste opstilling. En række af holdets mest profilerede spillere blev skånet.

Men hjemmeholdet var stærke nok til at score 1. periodes enlige mål. Miska Ronkainen scorede på Thomas Lillie fra spids vinkel. Senere havde Rungsteds TJ Moore en mindst lige så stor mulighed for at udligne, men afslutningen sad lige på den finske keeper.

I anden periode var Rungsted fortsat godt med, men mod slutningen måtte Mario Luca en tur i straffeboksen for en hooking. Finnerne udnyttede powerplay'et sikkert, da Henri Kanninen fik trukket pucken omkring Rungsted-backen Simon Fredriksson.

Rungsted lod sig dog ikke gå på, og nordsjællænderne spillede langt hen ad vejen en fin kamp uden det dog lykkedes at komme på tavlen.

Rungsted har en sidste mulighed for at slette nullet i tabellen, når der spilles returkamp i Hørsholm skøjtehal i den kommende uge.

Champions Hockey League
Hämeenlinna-Rungsted 2-0

(1-0, 1-0, 0-0)
Mål: 1-0: Miska Ronkainen (15.51), 2-0: Henri Kanninen (36.14)
Udvisninger: Hämeenlinna 2x2; Rungsted 2x2.
Tilskuere: 2.894