25. maj 2020
Rungsted målmand, Jon Lee-Olsen, er sprunget ud som homoseksuel. Foto: Rungsted Seier Capital
Rungsted målmand, Jon Lee-Olsen, er sprunget ud som homoseksuel. Foto: Rungsted Seier Capital
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rungsted-keeper er sprunget ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rungsted-keeper er sprunget ud
Sport Nordsjælland - 03. oktober 2019 kl. 19:53
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det burde ikke være den store historie. Men det er det nok lidt tid endnu.

arrow Læs også: Positive reaktioner overrasker homoseksuel ishockeyspiller

For at gå ud i offentligheden som elitesportsmand og åbent fortælle, at man er homoseksuel er ikke noget, mange aktive atleter gør.

Men det var lige præcis, hvad Rungsteds målmand Jon Lee-Olsen gjorde torsdag aften på live tv i programmet Go' Aften Live. Dermed blev han den første danske elitesportsudøver, der offentligt er »sprunget ud« som homoseksuel.

I programmet fortalte han også, at han tilbage i august sendte en sms rundt til sine holdkammerater, hvor han fortalte, at han er homoseksuel, og at han siden kun har fået stor opbakning.

- Det skal ikke være farligt både at være ishockeyspiller og homoseksuel. Jeg elsker sportsverdenen, og det skal være et sted, hvor jeg - og alle andre - kan være sig selv. Man behøver ikke gå rundt og gemme på noget, siger Jon Lee-Olsen til Rungsteds hjemmeside.

- Personligt betyder det, at jeg kan slappe mere af i min tilværelse og omkring min sport. Vi har et samfund og en sportsverden, hvor mangfoldigheden heldigvis træder længere frem og forhåbentlig kan jeg inspirere andre til at stå frem, siger han.

- Dybest set håber jeg ikke, det kommer til at gøre forskel i min hverdag. Folk skal bare egentlig bare tænke, at »det er da fedt, at han kommer ud som homoseksuel« og så i øvrigt behandle mig som, de altid har gjort.

Opbakningen bekræfter holdkammeraten Nikolaj Rosenthal til tv2.dk. Han mener endda, det også har hjulpet på målmandens spil.

- Han spiller bedre nu. Det er, som om der er faldet en sten fra hans hjerte. Jeg har sindssygt meget respekt for, at han står frem. Han skal vide, at hele holdet står bag ham og har hans ryg, siger Nikolaj Rosenthal.

I Rungsted er der også ubetinget opbakning fra direktør Thomas Friberg.

- Vi lever i 2019, hvor hverken sexisme, racisme eller lignende tid hører hjemme i sportsverdenen eller på tilskuerpladserne. I Rungsted Seier Capital tror vi på et frit samfund, hvor der skal være plads til alle. Derfor glæder vi os over Jons beslutning om at stå frem. Forhåbentlig kan han være inspiration for andre sportsfolk - professionelle såvel som ikke-professionelle, siger Rungsted-direktøren til klubbens hjemmeside.

- Jeg forventer faktisk, at Jon vil blive respekteret for sit målmandsspil nøjagtig som tidligere. Ellers bør det ikke gøre nogen forskel, hvorvidt han er homoseksuel eller ej, men tilråb rettet mod hans seksualitet vil vi se yderst alvorligt på.

- Jeg er sikker på, at Danmarks Ishockey Union og dommerne vil have skærpet opmærksomhed på tilråb af den karakter - uanset, hvor de kommer fra - i fremtiden, siger Thomas Friberg.

Jon Lee-Olsen er 27 år gammel og har spillet de seneste to sæsoner i Rungsted, hvor han rent sportsligt har stået i skyggen af Thomas Lillie.

Han er oprindeligt ungdomsspiller fra Hvidovre, men har også været forbi flere svenske klubber som ungdomsspiller, inden han som senior har været forbi Sønderjyske, Rødovre og Frederikshavn, inden han kom til Rungsted i 2018.

arrow Harder hylder homoseksuel ishockeyspiller: Stort forbillede
05. oktober 2019 kl. 13:16 Opdateret: kl. 13:18
arrow DIF: Homoseksuel ishockeyspiller bliver en øjenåbner
04. oktober 2019 kl. 12:42 Opdateret: kl. 12:44
arrow LGBT-forperson: Homoseksuelle sportsfolk skubber normer
03. oktober 2019 kl. 20:27 Opdateret: kl. 20:28
Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?