29. september 2020
Silas Gryholt-Hugo Härstedt. Foto: Mads Hussing
gallery icon

Se billedserie

Silas Gryholt-Hugo Härstedt. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opdateres: Uafgjort i vild VM-kamp i Gilleleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opdateres: Uafgjort i vild VM-kamp i Gilleleje
Opdateret 06. oktober 2019 kl. 00:25
Sport Nordsjælland - 05. oktober 2019 kl. 18:54
Af Mads Hussing

Det store boksestævne i Gilleleje er i fuld gang, og her vil resultaterne løbende blive opdateret. Der skal bokses fire amatørkampe og seks professionelle kampe. Hovedkampen er Oliver Møllenberg, der i aftenens sidste kamp skal bokse om WBO's junior VM-titel mod franske Jaouad Belmehdi.

Derudover skal en række lokale Gilleleje-boksere i ringen, og det samme skal Jacob Porsgaard fra Hillerød og Oliver Zaren fra Ølstykke. Det bliver også spændende at se tilbagevendte Patrick Nielsen bokse igen. Han bokser aftenens næstsidste kamp.

Stævnet begyndte med de unge boksere Silas Gryholt fra Gillelee og Hugo »Boss« Härstedt, der boksede tre gange halvandet minut. Her vandt den lokale Silas Gryholt med samtlige dommerstemmer efter en kamp, hvor begge boksere gerne ville fremover stepperne.

I aftenens anden kamp var der virkelig smæk for skillingen. Den lokale bokser Aslan Mahauri slog Malik Tanis fra Herning i en herrefight, hvor begge boksere gav sig alt. Samtlige dommerstemmere gik til den Gilleleje-bokseren.

I næstsidste amatørkamp var den lokale Patrick Micheelsen oppe mod Ruben Zota fra Gram. Allerede i første omgang fik Patrick Micheelsen næsebold, men han holdt hele vejen hjem mod den stærke bokser. Det var dog kun en stakket frist, for Ruben Zoa kunne tage hjem til Gram med en sejr med samtlige fem dommerstemmer.

Hjemmebanefavoritten Jack Lindqvist, der virkelig havde publikum bag sig, blev stoppet i tredje og sidste omgang. Han var blevet talt over to gange tidligere, og denne gang mente kamplederen, at kampen skulle stoppes.

Oliver Zaren gjorde kort proces i den første professionelle kamp. Her var han oppe imod ungarnske Attila Orsos, der mest af alt bare ville pjatte og lave show.

Hillerød-bokseren Jacob Porsgaard var sin tredje professionelle kamp op mod Nika Gvajava fra Georgien. Det blev en fight udover det sædvanlige, hvor Jacob Porsgaard i tredje omgang begyndte at bløde fra det ene øje. Det så dog ikke ud til at genere ham det vilde. Der blev slået meget i kampen, og ikke alt var lige rent, men i sidste ende var det nok for Jacob Porsgaard, der vandt med dommerstemmerne 3-0.

Den norske bokser, der er i stald hos Q Pro Boxing, var oppe mod Oskar Fiko far Ungarn. Her var Oliver Zarens modstander i ringhjørnet, og selvom han råbte gennem hele kampen, så forplantede det sig ikke ordentligt oppe hos Oskar Fiko, der tabte til Jamshid Nazari. To dommere havde nordmanden som vinder, mens en dommer havde kampen til at blive uafgjort.

39-årige Ashely Theophane fra London var også på programmet i en kamp over ti omgange. Han boksede sin første professionelle kamp i 2003. Han blev dog slået i rutine af modstanderen Kasim Ouma, der er 40 år, og som boksede sin første professionelle kamp i 1998. Det blev Ashely Theophane, der trak det længste strå efter ti omgange, der ikke alle var lige seværdige.

Patrick Nielsen er ny bokser hos Q Pro Boxing, men han er en af de mest rutinerede herhjemme. Han boksede comebackkamp mod Armen Ypreman fra Frankring. Begge boksere beviste, at de kunne tåle adskillige slag og stadig blive stående på benene. Det var i lange perioder en kamp, hvor der blev krammet en masse, og hvor dommerne måtte skille de to parter ad mange gange.

Begge boksere havde flænger over øjnene og kommer i de næste dage til at se forfærdelige ud i ansigtet. Det blev dog Patrick Nielsen, der løb med sejren efter, at samtlige otte gange var bokset. Det var ikke en afgørelse, som modstanderen var enig i. Han gav tommelfingeren nedad til den afgørelse.

Patrick Nielsen erkendte lige efter kampen, at han havde leveret »en lortekamp«, men at det forhåbentlig bliver bedre ved næste stævne i Herlev.

Endelig var det hjemmebanefavoritten Oliver Møllenbergs tur til at gå i ringen. Over 1000 forventningsfulde tilskuere heppede på ham i VM-kampen mod franske Jaouad Belmehdi om WBO's junior VM-titel. Det blev en helt vanvittig kamp, hvor begge boksere slog fra sig i et væk. Det var vildt, hvad de to kunne holde til både at slå, men også til at modtage slag. Begge boksere fik masser af slag ind og havde hver deres perioder. Begge var ramt hårdt flere gange.

Det blev lidt af en antiklimaks for aftenen, da kampen blev erklæret uafgjort. To af dommerne havde scoren 95-95, og så måtte repræsentanten fra WBO tage hjem med bæltet igen.

Oliver Møllenberg var meget følelsesladet efter kampen, og havde kun et par ord til publikum mellem tårerne.

Boksestævne, Gilleleje
Amatørkampe

Fluevægt, tre omgange
Silas Gryholt (Gilleleje BK)-Hugo Härstedt, Höllviken, Sverige

Silas Gryholt vandt med dommerstemmerne 5-0

Letweltervægt, tre omgange
Aslan Mahauri (Gilleleje BK)-Malik Tanis (Herning BK)

Aslan Mahauri vandt med dommerstemmerne 5-0

Supersværvægt, tre omgange
Patrick Micheelsen (Gilleleje BK)-Ruben Zota (Gram BK)

Ruben Zota vandt med dommerstemmerne 5-0

Supersværvægt, tre omgange
Jack Lindqvist (Gilleleje BK)-Axel Gestsson (BK Fox Malmø)

Axel Gestsson vandt på RSC i tredje omgang

Professionelle kampe
Letsværvægt, fire omgange

Oliver Zaren (Ølstykke)-Attila Orsos (Paks, Ungarn)

Oliver Zaren vandt på teknisk knockout i anden omgang

Mellemvægt, fire omgange
Jacob Porsgaard (Gilleleje BK)-Nika Gvajava (Tbilisi, Georgien)

Jacob Porsgaard vandt med dommerstemmerne 3-0

Superletvægt, seks omgange
Jamshid Nazari (Kristiansand, Norge)-Oskar Fiko (Budapest, Ungarn)

Jamshid Nazari vandt med dommerstemmerne 2-0, og en dommerstemme var uafgjort

Mellemvægt, ti omgange
Ashely Theophane (London, England)-Kassim Ouma (Uganda)

Ashely Theophane vandt med dommerstemmerne 3-0

Supermellemvægt, otte omgange
Patrick Nielsen (Albertslund)-Armen Ypreman (Meurthe-et-Moselle)

Patrick Nielsen vandt med dommerstemmerne 3-0

Superletvægt, ti omgange
Oliver Møllenberg (Gilleleje BK)-Jaouad Belmehdi (Beziers Herault, Frankrig)

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?