6. april 2020
Selvom FC Helsingør ligger klart i spidsen for 2. division, så er holdet blevet forstærket vinteren over. Foto: Mads Hussing
Selvom FC Helsingør ligger klart i spidsen for 2. division, så er holdet blevet forstærket vinteren over. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konkurrencen skærpes i FC Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konkurrencen skærpes i FC Helsingør

Det er ikke blevet nemmere at komme på 2. divisions tophold.

Sport Nordsjælland - 15. februar 2020 kl. 09:45
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cheftræner Morten Eskesen brugte mange gange de samme spillere igen og igen på FC Helsingørs hold i efteråret, der vandt den ene kamp efter den anden. Selvom spillerne gjorde det så godt, så er holdet blevet forstærket i vinterpausen, og dermed er der endnu større konkurrence på holdet.

- Der er meget konkurrence om pladserne. Vi kan tage angrebet, hvor vi nu kan bruge Chris Cortez, og hvor Teddy Bergqvist er kommet til klubben. Samtidig har vi Jeppe Kjær og Nicolas Mortensen, siger Morten Eskesen, der forklarer, at Jeppe Kjær som eneste mand ikke var med på træningslejren, og Nicolas Mortensen har været skadet i 14 dage.

Udover at der nu er fire angribere til to pladser, så er det ikke den eneste grund til, at der kan være langt til spilletid for flere af folkene.

- Jeg har også kigget på en opstilling, der hedder 4-2-3-1, og så skal der kun bruges en angriber, siger Morten Eskesen.

Han fortæller, at 19-årige Frederik Christensen vandt den såkaldte bip-test, der tester både hurtighed og udholdenhed, og samtidig har Thomas TK Kristensen været skadet.

- Der er skærpet konkurrence i truppen, så der kan sagtens ske forskydninger i startopstillingen, siger træneren, der også står med et luksusproblem på målmandsposten.

Her har FC Helsingør hentet Kevin Stuhr Ellegaard, der har en fortid i blandt andre klubber som Manchester City, Hertha Berlin og flere superligaklubber. Han skal tage kampen op med Christoffer Petersen, der var fast målmand i efteråret

- Der er også konkurrence på målmandsposten. Jeg giver to kampe til både Kevin Stuhr Ellegaard og Christoffer Petersen op til sæsonstart, og så tager jeg en beslutning, siger Eskesen.

FC Helsingør er netop kommet hjem fra en uge i Tyrkiet, hvor holdet har trænet hver dag, og hvor der blev spillet en træningskamp i tirsdags.

- Vi spillede mod et hold fra den bedste række i Kasakhstan. Det var et godt hold, og i hvert fald klart bedre end de hold, vi har mødt i 2. division. Vi spillede på en græsbane, så der skal bruges noget fysik. Det var hårde dueller, men vi stod distancen.

- De spillede en typisk 5-4-1, hvor de stod meget langt tilbage på banen. De bliver nok bundhold i deres række, og derfor ville de øve sig på at stå kompakt. Normalt presser vi holdene i 2. division derned, men de her stod der fra starten, siger Morten Eskesen.

I dag gælder det en træningskamp mod 1. divisions bundhold fra Roskilde og i næste uge gælder det HB Køge fra 1. division.

- Vi bliver matchet på et højere niveau. Vi skal møde de jyske hold til foråret, hvor der kommer mere fysik i kampene. Det bliver ikke 80 procent boldbesiddelse og 4-0, som i flere af efterårets kampe.

- Vi har prøvet lidt forskelligt med en kamp mod Höganäs, hvor vi vandt 6-0 og fik noget selvtillid, og så de hårde kampe mod hold fra 1. division, som vi kan måle os med, siger Morten Eskesen, der fortæller, at han sparer spillere som Lucas Haren og Frederik Christensen.

- De spillede begge 90 minutter i tirsdags, og de har trænet både onsdag og torsdag, siger han.

FC Helsingørs kamp mod Roskilde i dag spilles klokken 13.00.