17. februar 2020
Andreas Skov Olsen og Jens Odgaard er fra Hillerød og på vej til U17 EM i fodbold.
Andreas Skov Olsen og Jens Odgaard er fra Hillerød og på vej til U17 EM i fodbold.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hver sin rute til EM-holdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver sin rute til EM-holdet
Sport Frederiksborg Amts Avis - 30. april 2016 kl. 10:23
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De to fodboldkammerater og landsholdskolleger på U17-landsholdet, Jens Odgaard og Andreas Skov Olsen, har haft vidt forskellige ruter til den EM-slutrunde, der starter i næste uge i Aserbadsjan.

arrow Læs også: Hillerød-drenge på vej til U17 EM

For Jens Odgaard, der fyldte 17 år 31. marts, har det næsten givet sig selv, da han har været fast element på U-landsholdene lige så længe, det har været muligt.

Karrieren startede i »baghaven«, da han bor tæt på Hillerød Stadion og HGI, og han tog springet til Lyngby som U13-spiller.

- Det var bare det, der tilbød sig. Jeg ville gerne noget mere end HGI, og der var Lyngby en god mulighed, konstaterer Jens Odgaard, der trods sin status som U17-spiller er med i Lyngbys U19-trup og har debuteret for førsteholdet. Faktisk med lidt af et brag, da han scorede i debuten mod AaB i en pokalkamp.

- Det går fremad. Det gør det, smiler han.

- Jeg håber, jeg kan få mere og mere spilletid i 1. division - og forhåbentlig snart Superligaen. Det er mit mål. Jeg træner med førsteholdet, så meget jeg kan og må for skolen.

Anderledes bumpet er det gået for Andreas Skov Olsen på 16 år. Han er oprindeligt fra den lille by Alsønderup uden for Hillerød, men skiftede fra landsbyen til Farum og FCN som U12-spiller og flyttede siden bopæl til Hillerød.

Men som U15-spiller blev han ramt af en drilsk skade i lysken, som så ud til at koste ham sin lovende karriere, og han var egentlig stoppet. Men så vendte lykken

- Vi fandt ud af, at jeg kunne opereres, og at skaden egentlig sad i hoften. Det blev jeg så opereret for, genoptrænede i et halvt år, og så var jeg i gang igen, siger Andreas Olsen.

- Jeg var ikke helt selv klar over, at jeg kunne komme tilbage. Men da jeg fik at vide, at jeg kunne opereres, så vidste jeg godt, at der var stor chance for, at jeg kunne spille igen. Og så gik jeg efter det.

Det hele blev så toppet med udtagelsen til U17 EM-slutrunden.

- Det er gået hurtigt. Men det har også været sindssygt hårdt. Jeg startede jo fra nul for halvandet år siden, siger FCN-spilleren.

Han håber at kunne spille nogle kampe for U19-holdet i FC Nordsjælland i løbet af foråret - og ude i horisonten et sted håber han, at Superliga-debuten venter.