27. februar 2020
FC Fjordbold spillede fredag den første DM-kvartfinale hjemme mod København Futsal. Her er det Fjordbolds Esmaeil Roudsari. Foto: Rudi Dalsgaard
gallery icon

Se billedserie

FC Fjordbold spillede fredag den første DM-kvartfinale hjemme mod København Futsal. Her er det Fjordbolds Esmaeil Roudsari. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fjordbold tabte første stik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjordbold tabte første stik
Sport Nordsjælland - 07. februar 2020 kl. 21:06
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hjemmebanefordelen gik fløjten for FC Fjordbold fredag aften, da Frederikssund-holdet tabt 1-5 til København Futsal i den første DM-kvartfinale, der spilles bedst af fem kampe.

Det var et Fjordbold-hold, der stillede op i en noget svækket opstilling, da hverken Brian Mengel, Nicolai Jægergaard, Rasmus Gasberg, Christian Helev eller Rasmus Johansson var med, hvilket satte sig præg på kampen.

Gæsterne fra København lagde ud som toneangivende med bolden, mens hjemmeholdet forholdt sig noget mere passivt og lukrerede på omstillinger.

Skud på stolpen

Københavns spil var dog farligt og direkte i kombinationerne, og i indledning fik Emil Scott Rasmussen sendt et skud på stolpen, lige som Lamin Samba fra tæt hold kom til en stor chance, men måtte se sit forsøg reddet.

Bare tre sekunder senere lå bolden så i målet hos København-keeper Christian Haberecht. Sendt ind af Pelle Sørensen på et fladt skud fra halvdistancen.

Ikke specielt fortjent, men futsal går jo ud på at score mål, og det gjorde Fjordbold.

København holdt dog fat i presset med bolden, og der gik kun fire minutter mere, før de fik hul på Fjordbold. Emil Scott Rasmussen var igen på spil, gik med i et bandespil og scorede let til 1-1.

Den sidste del af halvlegen var det en mere lige affære, men 1-1 holdt til pausen.

Igen på stolpen

Den kom gæsterne bedst ud til og inden for de første par minutter kom Moussa Ajanne til et par fine muligheder - den ene blev sendt på stolpen.

I det 25. minut gik det så ikke længere for Fjordbold, da Ibrahim El-Faour afsluttede et par kombinationer med at sende bolden ind til 2-1 ved bagerste stolpe.

Fjordbold angreb kun sporadisk og havde sjældent bolden på egne fødder særlig længe af gangen. Der blev forsøgt med en del bolde ned bag Københavns bagerste mand, men flere af dem endte med at være alt for lange og gå ud af spil.

DM-kvartfinale, 1. kamp
FC Fjordbold-Kbh. Futsal 1-5 (1-1)

Mål: 1-0: Pelle Sørensen (8), 1-1: Emil Scott Rasmussen (11), 1-2: Ibrahim El-Faour (25), 1-3: Emil Scott Rasmussen (34), 1-4: Pelle Sørensen (35, selvmål), 1-5: Moussa Ajanne (39)

Tilskuere: 200.
København fører 1-0 i kampe. Der spilles bedst af fem.

Efter 31 minutter fik man dog en god chance på ryggen af et kikset København-angreb. Bolden endte hos Jakob Noer, der trykkede af. Christian Haberecht fik reddet, og på returen fik Simon Jørgensen ikke helt træf på sit hovedstød. Men den chance fik sat mere ild under kedlerne i opgøret.

Selvmål kostede

Emil Scott Rasmussen gjorde dog sit til at få ro på igen, da han fik chance på frispark i det 34. minut. Han sparkede direkte på mål, og hverken mure eller målmand kom i vejen for, at Scott kunne score sit andet mål.

Bare 38 sekunder senere gik det for alvor galt for Fjordbold, da Pelle Sørensen fik dirigeret en tværbold fra Ibrahim El-Faour ind over egen målstreg til 1-4.

Det tvang en timeout ud af Fjordbold-træner Martin Hilstrup, og som ventet kom Fjordbold ud af den med en plan om at spille "powerplay" med Christian Andreasen i målmandstrøjen og med over midterlinien. Det fik ikke den ønskede effekt, og i stedet blev det 5-1 til København med 50 sekunder igen ved Moussa Ajanne.

Den anden kvartfinale i serien spilles fredag i næste uge.