14. juli 2020
FC Nordsjællands kvinder spillede mod VSK Aarhus lørdag i Right to Dream Park.
gallery icon

Se billedserie

FC Nordsjællands kvinder spillede mod VSK Aarhus lørdag i Right to Dream Park.
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FCN tabte hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FCN tabte hjemme
Opdateret 18. august 2019 kl. 17:52
Sport Nordsjælland - 17. august 2019 kl. 14:56
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FC Nordsjællands kvinder lå overraskende nummer ét i Kvindeligaen inden denne runde, men det blev sat over styr, da nordsjællænderne tabte 1-2 hjemme til VSK Aarhus lørdag.

Allerede i kampens ottende minut bragt FC Nordsjælland sig ellers foran. Line Røddik tog hurtigt et frispark og via Florentina Olar endte bolden på venstrekanten hos Asla Johannesen, der med et fladt indlæg fandt Camilla Kurs inderside foran mål, og så stod det 1-0.

Men det kneb med at følge op på dominansen i kampens indledning, og VSK Aarhus havde held og dygtighed nok til at komme i vejen for mange af FC Nordsjællands opspilsforsøg.

Efter 22 minutter fik de endda også svaret igen på måltavlen, da venstrekanten Cecilie Johansen kom op i fart ud på siden. Et træk indad i banen og en højrefod på bolden, og så sejlede bolden flot over i modsatte målhjørne til 1-1.

Derfra var det meget småt med mulighederne i kampen. FC Nordsjælland var farligst og kom nogle gange over kanterne, men inde foran mål havde hverken Florentina Olar eller Camilla Kur den nødvendige skarphed.

Efter pausen havde begge hold svært ved at finde roen i spillet, men det var gæsterne, der først begyndte at skabe chancer.

Den første fik de foræret, da Catrine Gryholt og Simone Andersen misforstod hinanden ved et frispark, så bolden blev serveret til VSK Aarhus. FCN blev reddet af, at et efterfølgende fladt indlæg ikke helt nåede frem til Cecilie Johansen.

Til gengæld skulle gæsternes Emma Andersen have scoret efter 61 minutter, da venstreback Christina Beck kom med frem og lagde bolden perfekt til rette, men Emma Andersens spark strøg forbi mål.

Seks minutter efter holdt det så ikke længere for FC Nordsjælland. Igen var det Cecilie Johansen på den århusianske venstrekant, der kom af sted, og hun spillede bolden fladt ind til Sofie Jørgensen, der nåede den lige før FCN's Freja Lähteenmaki og scorede til 2-1.

Det var først til sidst, FC Nordsjælland fik presset mod VSK-målet op at stå, og det gav da også en kæmpe chance til Büsra Barut i kampens sidste minut. Men VSK-keeper Katrine Svane diskede op med en flot fodparade, og siden fightede gæsterne resultatet hjem.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?