20. september 2020
Pernille Blume stiller op for Sigma. Arkivfoto
Pernille Blume stiller op for Sigma. Arkivfoto
Foto: Dansk Svømmeunion
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter ballade: OL-guldvinder skifter til nordsjællandsk klub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter ballade: OL-guldvinder skifter til nordsjællandsk klub
Opdateret 22. august 2019 kl. 11:09
Sport Nordsjælland - 22. august 2019 kl. 11:06
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den olympiske mester, Pernille Blume, har som flere andre danske topsvømmere nu valgt at forlade det Nationale Træningscenter. I stedet vil hun træne i svømmeklubben Sigma i Nordsjælland under klubbens træner, svenske Jonas Lundström.

Dansk Svømmeunionen har været igennem en turbulent periode med udskiftning af svømmetrænere, beskyldninger om offentlige vejninger og trænermobning af landsholdssvømmere. Bl.a. har Viktor Bromer og Mie Ø. Nielsen flyttet fra København til Aalborg.

Pernille Blume ønsker at få skabt stabilitet omkring sig, så hun kan fokusere på OL i Tokyo i 2020.

- Det er meget vigtigt for mig at finde et miljø der giver mig den fornødne ro til at have fokus på det vigtigste, nemlig svømningen. Med skiftet til Sigma Swim er jeg sikker på, at jeg får det, da jeg synes rigtig godt om Jonas som person og især efter VM er jeg sikker på, vi får et rigtig godt samarbejde” udtaler Pernille Blume i en pressemeddelse som svømmeklubben har udsendt.

I Sigma Swim er der også glæde over Pernilles beslutning om at vende tilbage til Sigma Swim. Klubben har i forvejen nogle af Danmarks dygtigste svømmere.

- Pernille er en meget positiv rollemodel for svømningen, og vi er stolte af at kunne byde hende velkommen tilbage til vores miljø. siger Sigma Swims klubchef, Mia Hyldahl.

I løbet af den kommende sæson skal Pernille Blume træne meget i udlandet, samt deltage i flere internationale stævner, herunder også det nye stævne- koncept ”International Swimming League”, hvor verdens bedste svømmere konkurrerer mod hinanden.

Sigma Swim er et samarbejde mellem klubberne i Allerød og Birkerød. Historisk har Sigma Swim haft svømmere udtaget til OL 12 gange siden 1996.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?