13. december 2019
Foto: Mads Hussing
gallery icon

Se billedserie

Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: AB's hurtige kontraer knækkede FC Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: AB's hurtige kontraer knækkede FC Helsingør
Sport Frederiksborg Amts Avis - 06. august 2019 kl. 20:04
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FC Helsingør spillede uden nerve, gnist og fart, da holdet tabte 2-0 til AB på Gladsaxe Stadion.

arrow Læs også: Helsingørs kvaler fortsætter med pokalnedtur

Det var Helsingør, der havde titlen af hjemmehold, men da klubben først torsdag får nøglerne til det nye stadion, så valgte man at spille kampen i Gladsaxe. Stadionspeakeren gjorde meget ud af, at det var FC Helsingør, der spillede på hjemmebane, og Helsingørs næste kamp blev også annonceret i højttalerne.

Et par af de unge havde fået muligheden fra start. Lucas Lodberg spillede i angrebet sammen med Douglas Ferreira, og det var ved at give pote efter en god halv times spil, hvor en lang bold fra til Douglas blev tæmmet, og han sendte den videre til Lodberg, der sendte bolden i sidenettet.

De fleste af Helsingørs medrejsende fans troede, at den var inde og jublede, men AB's målmand kunne sætte spillet igang med et målspark.

Hvor Helsingør gav et par af de normale reserver muligheden, så stillede AB i noget nær stærkeste opstilling, og de var også meget mere tændte på at gå videre til næste runde i turneringen.

1. halvleg var ikke noget at skrive hjem om. Der var ikke det store tempo i kampen, og Lucas Lodbergs mulighed var det tætteste på i en chancefattig halvleg.

Mål kom der til gengæld i 2. halvleg. Målet til 1-0 var et drømmehug. AB's højre back Seejov King var gået over i venstre side ved en dødbold til Helsingør. Da AB erobrede bolden styrtede han frem af banen med den, og Helsingørs eneste tilbageværende i forsvaret, Frederik Bay, tøvede.

Seejov King havde ingen at spille, og så kan man jo lige så godt sparke på mål. Han hamrede den op i krogen ind bag Mikkel Bruhn i Helsingør-målet, der sprællede forgæves.

Bare fem minutter sendte AB Albert Nørager på banen. Det fik de gevinst ud af under et minut senere. Her var han skarpretter i endnu et kontraangreb, og så stod det 2-0 til AB med en halv time igen.

Det fik AB til at stå endnu lavere, og FC Helsingør havde bolden endnu mere. Det var ved at give en scoring med lige over 20 minutter igen, da Douglas Ferreira blev spillet helt fri. Han skød efter det lange hjørne, men det havde Jonathan Fischer i AB-målet luret, og han tog bolden.

De sidste 20 minutter gik uden det store. AB ville ikke det helt store, og Helsingør kunne ikke det helt store. Derfor er FC Helsingørs pokaleventyr slut, før det overhovedet begyndte.

Pokalturneringen, 1.runde
FC Helsingør-AB 0-2 (0-0)

Mål: 1-0: Seejov King (55), 2-0: Albert Nørager (61),

FC Helsingør: Mikkel Bruhn - Ricki Olsen, Jonas Henriksen (59: Nicolai Hansen), Hans Christian Bonnesen, Frederik Bay - Daniel Norouzi, Emil Erbas (62: Nicolas Willumsen), Frederik Juul Christensen, Matheus Leiria - Lucas Lodberg (66: Lucas Haren), Douglas Ferreira.

AB: Jonathan Fischer - Phillip Oslev, Adnan Curovic, Markus Hørbye, Seejov King (66: Tobias Noer) - Jonathan Dahl Bagger (60: Albert Nørager), Daniel Warmbach, Sylvester Seger Hansen - Emil Mygind, Nicjlas Rohde (78: Miljan Gubernic) - Jonas Nielsen.

Advarsler: Emil Mygind (28), AB, Frederik Juul Christensen (35), FC Helsingør, Phillip Oslev (50), AB, Daniel Norouzi (77), FC Helsingør, Tobias Noer (83), AB.

Tilskuere: 427