11. december 2017
Henrik Vedel - her fra sin forrygende 2009-sæson for Slangerup - er ny holdleder i Slangerup, hvor han overtager efter Lars Munkedal. Foto: Thomas Olsen
Henrik Vedel - her fra sin forrygende 2009-sæson for Slangerup - er ny holdleder i Slangerup, hvor han overtager efter Lars Munkedal. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vedel tager over i Slangerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vedel tager over i Slangerup
Opdateret 13. oktober 2017 kl. 10:29
Sport FAA - 13. oktober 2017 kl. 09:01
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver et kendt ansigt i den Slangerup-familien, der overtager jobbet som holdleder for ligaholdet, efter Lars Munkedal har valgt at stoppe.

Hans afløser bliver den 36-årige Henrik Vedel, der har en fortid som ligakører for Slangerup, men stoppede karrieren i 2010.

- Jeg glæder mig helt vildt. Vi kender hinanden, mig og kørerne, og ved, hvor vi har hinanden. Det bliver vigtigt, for vi skal ikke gå og pakke tingene ind. Når man kommer ind i ryttergården og er sur, så skal man have lov til at sige det, man skal af med - men så er det også glemt igen, når vi er færdige, siger Henrik Vedel til Frederiksborg Amts Avis.

Han bor til daglig i Korsør, men arbejder i København. Han begyndte selv med at køre speedway som otte-årig og kørte indtil 2000, hvor han så holdt pause i fem år. Da han hoppede på maskinen igen var han blandt andet en halv sæson i England, men hans bedste år var nok i 2009, hvor han som C-kører var med til at køre det danske mesterskab til Slangerup.

Men hans gode sæson fik ham op i B-kategorien, hvor han havde det svært, og han blev erstattet af René Bach i løbet af 2010. Ved siden af var han så også med til at køre Glumsø op i 1. division igen. Men i slutningen af 2010 var uheldet ude. Et styrt kostede en brækket skulder, og det stoppede hans aktive karriere.

Siden har han været speedway-dommer, stævneleder og holdt kontakten til miljøet vedlige. Han var tæt på at blive A-dommer, men så ringede Slangerup-køreren Kenneth Kruse Hansen og luftede idéen om, at Henrik Vedel skulle tage dirigentstokken som holdleder.

- Vi havde slet ikke skænket ham en tanke. Han har en knægt, der nu skal køre 500cc, så vi tænke ikke, at han havde tid til det, siger Stefan Kristjansson, direktør for Slangerup Speedway Klubs professionelle afdeling.

- Men han kontaktede os, og vi havde ham til møde, hvor han forklarede, hvad han har af planer. Henrik er meget respekteret i speedwayverden og har sine kontakter i orden. Så er han rolig og tænker langsigtet, og det vigtigste var sådan set, at han har en plan, der løber over lidt længere tid - tre til fem år.

- Han er også respekteret af kørerne og har kørt sammen med flere af dem selv. Det er også vigtigt for os.

Nu venter så en opgave med at få stablet et hold på benene i slipstrømmen på Lars Munkedals afsked. Slangerup er en smule bagud på den konto. Man har Mikkel Michelsen på plads som A-kører, og det forventes også, at Kenneth Kruse Hansen og Andreas Lyager, der nu er B-kører, også bliver på holdet.

Resten skal bygges på. Inklusiv det nyt tiltag med en ung sjettekører, der kan få chancen undervejs i matcherne.

- Vi er ramt lidt på kategoriseringerne, hvor Andreas Lyager og Mikkel Michelsen er gået et niveua op. Men hvis de bare holder det niveau, de har kørt på i år, så er det jo fint. Men vi skal ud og finde noget at have i baghånden - også på A-pladsen, som kan være lidt sværere, når det ikke er så mange matcher, siger Henrik Vedel.

Han får i øvrigt også skotske Alun Biggart ved sin side som assisterende holdleder og coach, lige som Lars Munkedal har haft det de seneste år.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk