21. november 2017
Thor Nørskov har kæmpet sig gennem sygdom, skader og trafikuheld. Nu jagter han en VM-deltagelse til sommer. Foto: worldofo.com
Thor Nørskov har kæmpet sig gennem sygdom, skader og trafikuheld. Nu jagter han en VM-deltagelse til sommer. Foto: worldofo.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uheldig løber klar til comeback

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uheldig løber klar til comeback
Sport FAA - 16. marts 2017 kl. 11:31
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har alle dage været vanskeligt at tage skridtet op fra ungdomseliten til seniorernes verdenselite. For 22-årige Thor Nørskov er der undervejs stødt komplikationer til, men han er stædigt blevet ved og satser frem mod VM-deltagelse denne sommer.

- Nu må min kvote af uheld være opbrugt, siger Thor Nørskov og krydser vist fingre bag ryggen. For meget mere kan man da ikke byde en ung mand.

For et år siden indtog han rollen som den unge komet, der skulle transformeres fra altdominerende ungdomsløber til landsholdsløber for de voksne. Men kroppen ville ikke. Igennem flere måneder havde han problemer med vejrtrækningen. Han blev sendt hjem fra landsholdsture og kom på hospitalet tre gange for at få tjekket hjertet og lungerne, men først da han mødte lungespecialisten Vibeke Bagger løsnede det.

- Det viste sig, jeg havde fået en allergisk reaktion overfor min astmamedicin. Det gav muskelsammentrækninger i svælget, forklarer Thor Nørskov.

Lungespecialisten sammenlignede den unges mands symptomer med en garvet rygers lunger.

- Jeg stoppede med at tage medicinen og to uger efter mit sidste sug kunne jeg knapt nok gå ned til Netto uden at blive voldsomt forpustet. Men lige så stille helede min krop. Det er ligesom en ryger, der holder op med at ryge, og lungerne renser sig selv med tiden, fortæller Thor Nørskov, som i dag tager et andet præparat mod sin græspollenallergi.

- Jeg gik fra at løbe 10-12 timer ugentligt - til ikke at kunne sparke til en fodbold uden at blive forpustet. Det er det mest sindssyge, jeg har oplevet. Man frygter det værste i den situation. Jeg glemte alt om sporten. Målet var at kunne leve et normalt liv, siger Thor Nørskov.

Han vendte dog allerede tilbage til konkurrencerne sent i efteråret 2016, og vintertræningen forløb upåklageligt. Lige indtil han for 14 dage siden på sin cykel blev kørt ned af en venstresvingende bilist. Et ordentligt slag på knæet har sat ham tilbage, men comebacket er snarligt forestående. Thor springer dog weekendens DM i natorientering over for i stedet at koncentrere sig om næste uges Danish Spring i Nordsjælland.

- Selvom jeg har været uheldig, tror jeg på at vintertræningen har været god nok, fastslår Thor Nørskov.

Sommerens VM er det helt store mål i denne sæson. Her vil Thor Nørskov med på det danske stafethold, som jagter en medalje. Derudover skal han løbe World Cup og den klassiske Tiomila for sin svenske klub IFK Göteborg.

I Danmark repræsenterer han fortsat barndomsklubben OK Øst Birkerød, selvom han er flyttet til Aarhus for at være i nærheden af elitecenteret.

- Det er meget praktisk at bo i Aarhus. Når man er skadet, er der 100 meter ned til Team Danmarks klinik. Og så søger jeg ind på psykologistudiet til sommer, fortæller Thor Nørskov.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk