21. maj 2019
Peter Johansson er færdig i Rungsted. Foto: Allan Nørregaard
Peter Johansson er færdig i Rungsted. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods sportslig succes er træneren fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods sportslig succes er træneren fyret
Sport FAA - 03. august 2018 kl. 19:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter at have ført Rungsted frem til de første DM-semifinaler siden 2006 forlængede Rungsted aftalen med cheftræner Peter Johansson. Men idyllen varede kun kort. En uge inden første træningskamp går tingene højt i kulissen. Cheftræner Peter Johansson er efter et år på posten blevet fyret med omgående virkning.

- Under arbejdet med sammensætningen af dette års trup, har der været uenigheder om holdsammensætningen, hvilke typer der skulle tilsættes holdet, og i hvilken grad der skal satses på talentudvikling, skriver direktør Thomas Friberg i en pressemeddelelse.

Heri uddyber han:
- For Rungsted Seier Capital er udviklingen af egne talenter helt essentiel for vores forretningsmodel, og det har fra starten været en grundpille i eliteprojektet. De seneste år har vi udviklet spillere som Mathias,- og Jonas Røndbjerg, Alexander,- og Oliver True, Nikolai Gade, Marcus Nielsen, William Boysen, Nicolai Weichel, Gustav Green og flere andre.

- De sportslige muligheder vægter naturligvis også tungt når man sammensætter et ishockeyhold, men i ledelsen tror vi på kombinationen af profiler og et stærkt talentprogram er vejen til toppen af Metal Ligaen. Dette har både Esbjerg og Aalborg bevist de senere år.

Hvilken retning Peter Johansson vil skubbe holdet i er uvist, men Rungsted erkender, at det ikke var muligt at komme til enighed.

- Når man arbejder med professionel sport er det naturligvis vigtigt at have dedikerede medarbejdere til at varetage funktionerne omkring holdet, og derfor så vi ikke andre muligheder end at indstille samarbejdet med Peter Johansson fra dags dato, skriver Thomas Friberg, der samtidig meddeler, at klubben ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Rungsted oplyser dog, at klubben har indledt jagten på en ny cheftræner. Indtil videre er det assisterende træner Erik Hjalmarsson, der styrer tropperne.

Rungsted spiller første kamp i Metalligaen den 14. september. Modstanderen er Hvidovre i Hørsholm skøjtehal.