15. december 2018
Albian Muzagi var med til træning i Helsingør tirsdag. Foto: Mads Hussing
Albian Muzagi var med til træning i Helsingør tirsdag. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere PSV-spiller på prøve i Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere PSV-spiller på prøve i Helsingør
Sport FAA - 09. januar 2018 kl. 22:17
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør har haft et travlt transfervindue. Flere spillere har siden slutningen af november forladt klubben, og der er kommet indtil videre tre nye spillere til.

Nu har Helsingør Albian Muzagi til prøvetræning. Hans familie er oprindeligt fra Albanien, men han er født i Tyskland og begyndte sin ungdomskarriere i hollandske PSV Eindhoven.

Tirsdag var han for første gang til prøvetræning, og da Frederiksborg Amts Avis mødte Christian Lønstrup inden træningen, så var han ikke helt opdateret på, hvad det er for en spiller, han har med til træning.

- Det er en, der hedder Albian. Jeg er ikke helt informeret, men det er en spiller, der skal komme og vise sig frem. Vi bliver bombarderet med nye spillere fra hele verden, og jeg har ikke mødt ham før i dag, siger Christian Lønstrup.

Albian Muzagis bror Begro Muzagi stod på sidelinjen ved træningen, og han kunne fortælle mere om Albian.

- Han er angriber. Han er 1,92. Han kan score mål. Det er hans våben, men han er også god med bolden. Han har gode tekniske kvaliteter, siger Begro Muzagi og fortsætter:

- Han har spillet i Genk de seneste fire år i den bedste belgiske række. Før det spillede han seks år i PSV's ungdomsafdeling. I 2013 blev han solgt fra PSV til Genk for over 600.000 euro. Han var en af de dyreste ungdomsspillere.

Han har i de senere år ikke spillet så meget, så i første omgang blev han lejet ud til Brugge, der også spiller i den bedste belgiske række. Der har han dog heller ikke fået så meget spilletid.

- Det er derfor, vi er her. Vi har fået muligheden for at komme og træne med holdet og få et indtryk af holdet og af Danmark, siger Begro Muzagi, der fortæller, at for fire år siden kunne de vælge og vrage mellem tilbud fra store klubber.

- I 2013 blev han topscorer i den højeste U19-række i Holland med PSV, og derfor fik han tilbud fra nogle store klubber. Det var Manchester City, Borussia Dortmund, Beyer Leverkusen. Han trænede en uge med Werder Bremen og også med HSV fra Hamborg. Hans agent var italiener, og dengang prøvede han at få ham til Juventus. Det var de gode tider dengang, siger broren med et grin og tilføjer:

- Og nu er vi her i det kolde Helsingør. Det er livet.

Det er planen, at Albian Muzagi træner med til fredag, hvorefter både han og klubben træffer en afgørelse.