21. maj 2019
Foto Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Foto Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tanken løb tør før tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tanken løb tør før tid
Opdateret 08. november 2018 kl. 16:59
Sport FAA - 07. november 2018 kl. 22:57
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forleden gled sejren Nordsjælland af hænde i Ribe-Esbjerg. Tanken løb tør og Ribe-Esbjerg hentede fire mål i opgørets slutfase. Billedet var lidt det samme onsdag aften i Helsingør, hvor Nordsjælland med et kvarter igen var ovenpå. Men i længden havde Nordsjælland ikke ressourcerne til at stå mod Skjerns større bredde og vestjyderne sejrede 26-22.

- Vi spiller en god kamp. Alt, hvad vi havde aftalt, lykkedes, bortset fra at vi ikke scorede på de mange chancer, som vi spillede os frem til, siger sportschef, Jørn Blom Hansen.

Nordsjælland vidste godt, at hjemmeholdet skulle spille op til dets bedste for at have en chance mod de danske mestre, og Nordsjælland startede også stærkt, og den tidligere Skjern-spiller Jesper Dahl i særdeleshed. Han scorede de tre første Nordsjælland mål og bragte sit hold foran 3-1.

Til tirsdagens afsluttende træning stod målmand Mike Jensen over det meste af tiden. Han har gennem det meste af sæsonen været plaget af følgerne af en hjernerystelse, og det generer fortsat. Målmanden virkede ikke psykisk helt på toppen. Udstrålingen var ikke helt den samme, og man frygtede, at målmanden undervejs måtte tage sig nogle pauser.

I 1. halvleg var han på et tidspunkt nede på en redningsprocent på 15, mens kollega i den anden ende Emil Nielsen lå oppe på 33. Det var en af årsagerne til, at Skjern efterhånden begyndte at trække fra, og gæsterne bragte sig også foran 16-12.

Men så hev Mike Jensen sig op med hårrødderne og lukkede af resten af halvlegen. Samtidig var Tobias Jørgensen kommet på banen, og med ham som playmaker fik Nordsjællands angreb nye vitaminer, og hjemmeholdet fik reduceret til 15-16 ved pausen.

Nordsjælland tog det gode spil med ind i 2. halvleg, og Andreas Nielsen kunne efter ti minutter for første gang bringe Nordsjælland foran i 2. halvleg ved stillingen 21-20. Taget i Helsingør Hallen var ved at lette, da Jesper Dahl umiddelbart efter øgede til 21-19 i en kontra.

Men lidt uheldigt fik Dan Beck-Hansen en udvisning til sig, da holdkammeraten Mikkel Palmer forcerede spillet ved at springe ind i eget felt og raget bolden ud i spil på må og få. I overtalsperioden fik Skjern udlignet, og mens Nordsjælland famlede efter rytmen, kom vestjyderne også på 21-23.

Her lå opgøret og vippede. Til en stor del af publikums frustration fik Andreas Nielsen annulleret en scoring, efter han ramte stolpen og bolden gik i ryggen på Emil Nielsen og ind i mål.

I stedet øgede Eivind Tangen til 24-21, og det lignede skriften på væggen for Nordsjælland.

Ian Marko Fog forsøgte et sidste træk med 7-6-spil. Johan Meklenborg reducerede til 22-24, og Nordsjælland fik også tilkendt straffe med to minutter igen. Men lidt overraskende blev Aku Kreutzmann sat til at skyde. Kreutzmann havde indtil da været skidt skydende og uden selvtillid og scoringer, og Björgvin Gustavsson reddede da også forsøget.

Så var løbet endegyldigt kørt.
- Forsvaret stod godt. Det er rigtig fint, at vi holder Skjern nede på 26 mål. Det er godkendt, og vi kom til de chancer, som vi skulle, siger Jørn Blom Hansen som sætter store plusser ved Jesper Dahl for en stærk start, Tobias Jørgensen og Andreas Nielsen.

Håndboldligaen, mænd
Nordsjælland-Skjern 22-26 (15-16)

Nordsjælland: Jesper Dahl 5, Johan Meklenborg 4, Nicolas Lundbye 3, Lasse Uth 3, Kasper Kisum 2, Andreas Nielsen 2, Tobias Jørgensen 2, Dan Beck-Hansen 1,

Skjern: Thomas Mogensen 6, Anders Eggert 6, Eivind Tangen 5, Cristoffer Cichosz 2, Benjamin Jakobsen 2, Jesper Konradsson 2, Jonathan Steenbäcken 2, Sebastian Augustinussen 1

Udvisninger: Nordsjælland (Dan Beck-Hansen, Johan Meklenborg); Skjern (Eivind Tangen 2, Thomas Mogensen, Jesper Konradsson)

Stillingen undervejs: 3-1, 3-3, 6-5, 6-7, 9-9, 9-11, 11-14, 12-16, 16-16, 18-19, 21-19, 21-24, 22-24.

Tilskuere: 751