25. april 2019
Anna Emilie Møller løber først over målstregen i Tilburg som U23-europamester i cross. Foto: Dansk Atletik Forbund
Anna Emilie Møller løber først over målstregen i Tilburg som U23-europamester i cross. Foto: Dansk Atletik Forbund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Super-Anna stærkest igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Super-Anna stærkest igen
Opdateret 09. december 2018 kl. 19:09
Sport FAA - 09. december 2018 kl. 18:51
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Anna Emilie Møller fra Blovstrød Løverne satte søndag en tyk streg under, at hun er et af Europas allerstørste løbetalenter. Den 21-årige nordsjællænder vandt europamesterskabet i cross for U23-løbere ved et stævne i Tilburg, Holland.

Det er 21 år siden, at Danmark senest - og første gang - vandt en EM-titel i cross. Den gang var det en anden Blovstrød Løve, Carsten Jørgensen, der løb først og målstregen.

Anna Emilie Møller var på forhånd udråbt som en af forhåndsfavoritterne i U23-klassen, og hun lagde stille og roligt ud og placerede sig på sjette-syvendepladsen i feltet på den 6,3 kilometer lange distance.

Det så ud til at være en fejldisposition, for med halvanden kilometer til mål lignede tyske Anna Gehring en vinder med et pænt forspring.

- Hun overraskede mig lidt. Jeg havde svært ved at tro på det med to runder igen. Hun så virkelig stærk ud og trak fra, fortæller Anna Emilie Møller til Dansk Atletik Forbunds hjemmeside.

Hun måtte mobilisere alle kræfter for at komme tilbage i løbet.

- Det var bare om mentalt at acceptere, at tyskeren lå der fremme og så bare prøve at løbe mit eget løb. Jeg havde forventet, at jeg ville have lidt mere overskud, men jeg var træt. Men så gav det alligevel et mentalt overskud, at jeg nærmede mig hende mod slutningen, siger Anna Emilie Møller.

Anna Gehring og Anna Emilie Møller fulgtes ad ind mod opløbsstrækningen, og da satte nordsjællænderen sin velkendte spurt ind og sejrede med to sekunder efter lidt over 20 minutters løb.

- Jeg er lykkelig, isger Anna Emilie Møller om titlen.

I fjor vandt hun også europamesterskabet i 3000 meter forhindringsløb, men hun regner weekendens mesterskab for at være en større præstation.

- Jeg er superglad for begge sejre. Men det ekstra store ved denne sejr er, at her ved dette mesterskab var alle lang- og mellemdistanceløbere med. Ved 3000 meter forhindringsløb var det kun løbere liga på den distance, siger Anna Emilie Møller.

Næstbedste danske i U23-klassen blev Alberte Kjær Pedersen i tiden 21.36 minut - et minut og to sekunder efter Anna Emilie Møller. Det danske hold sluttede som en samlet nummer fem i holdkonkurrencen.

Næste store opgave for Blovstrød Løven bliver verdensmesterskabet i cross, der foregår i Århus den 30. marts. Her stiller Anna Emilie Møller op i seniorklassen.