21. juli 2019
Der bliver jublet, da Douglas Ferreira scorede det første mål i begyndelsen af kampen. Foto: Anders Kjærbye
gallery icon

Se billedserie

Der bliver jublet, da Douglas Ferreira scorede det første mål i begyndelsen af kampen. Foto: Anders Kjærbye
Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storhold spillede uafgjort mod nedrykkere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storhold spillede uafgjort mod nedrykkere
Sport FAA - 12. juli 2018 kl. 22:31
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er lige over to uger til sæsonstarten i 1. division, som FC Helsingør rykkede ned i efter en enkelt sæson i Superligaen. De startende elleve er næsten identiske med holdet i Superligaen, og hvis Christian Lønstrup får lov til at beholde de resterende spillere, så kan holdet gøre ondt på ethvert hold i 1. division.

På banen begyndte Christian Lønstrup med de 11, der ser ud til at være de startende 11, når sæsonen begynder om 14 dage. Det var et rent brasiliansk angreb med Douglas Ferreira og Matheus Leiria. De gjorde begge en god figur.

Når Matheus Leiria får lov til at modtage bolden og vende sig rundt, så er han farlig. Han har så meget fart i støvlerne, at de færreste kan følge ham. Samtidig er Douglas konstant farlig på hovedet i feltet. Hvis Helsingør får lov til at beholde ham, så gør det vejen til toppen af 1. division noget lettere.

Det var netop Douglas, der bragte Helsingør foran efter bare fem minutter. Et hjørnespark fra Christian TK Køhler endte bagest i feltet hos Douoglas, der sikkert headede bolden i mål.

Målet fik Crystal Palace ti lat vågne op, og det var ikke ufortjent, at Alexander Sørloth kunne bringe balance i regnskabet i det 19. minut. Den tidligere FC Midtjylland-spiller startede inde for udeholdet, men han blev generelt holdt i kort snor af Andreas Holm og Frederik Bay i Helsingørs venstre side.

Der kom gang i kampen igen efter en times spil. Først skiftede Helsingør blandt andre Kristian Andersen ind i stedet for Anders Holst. Kristian Andersen er fra HB Køge og har kun trænet med i denne uge.

Det, der virkelig fik kampen til at ændre karakter, var, da Crystal Palace to minutter senere skiftede det meste af holdet. Det satte lidt skub i kampen. Angrebsparret Alexander Sørloth og Sullay Kaikai blev taget ud og erstattet af Christian Benteke og Wilfried Zaha. Sidstnævnte skulle ikke bruge mere end lige under to minutter på banen, før han sendte bolden ind bag ligeledes netop indskiftede Michael Tørnes i Helsingør-målet.

Det var tydeligt, at det var marginalspillerne, der var taget ud, og de var erstattet af folk, der har langt mere Premier League. Her gik Christian Lønstrup den anden vej, og i den sidste halve time gik nogle af de bærende kræfter ud og erstattet af blandt andre hjemvendte Pierre Larsen og Carl Lange, der kommer fra HIK.

Ikke desto mindre sluttede Helsingør klart bedst af. De havde flere muligheder til sidst, og det lykkes altid hårdt fightende Patrick Olsen at udligne, da der manglede seks minutter.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.