21. marts 2019
Jonathan Gilling er hjemme i Danmark for en stund for at spille  landskampe, inden hans europæiske eventyr fortsætter i den nye sæson. Foto: Rudi Dalsgaard
gallery icon

Se billedserie

Jonathan Gilling er hjemme i Danmark for en stund for at spille landskampe, inden hans europæiske eventyr fortsætter i den nye sæson. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor landskampsaften for Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor landskampsaften for Danmark
Sport FAA - 28. juni 2018 kl. 21:30
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dansk basketball snakkes der meget tit om de gode gamle dag i KB Hallen. For den kunne man fylde med landsholdsbasketball og pokalfinaler, og så var der ellers gang i den.

Men i aftes fik både forbund, landshold og tilskuere i høj grad set, at det måske er tid til at kigge meget mere fremad og ikke så meget bagud, når der skal snakkes basketball i Danmark. For det lykkedes at same 2431 tilskuere i Ballerup Super Arena til en EM-prækvalifiaktionskamp mod Armenien.

Og oven i købet vandt Danmark sikkert kampen og er videre fra sin gruppe.

Efter en god start måtte Danmark se Armenien komme godt tilbage i anden periode, som gæsterne vandt med otte point og kunne gå til pausen foran 40-42.

Men med en solid opbakning i ryggen vendte kampen totalt efter pausen, hvor Danmark kom brandvarme ud fra snakken med landstræner Erez Bittman.

Gabriel Iffe Lundberg fra spanske Manresa satte tempoet med en scoring, en treer og en assist til Bakkens Darko Jukic, der dunkede, og så begyndte skuddene udefra ellers også at falde for de danske drenge.

Adama Darboe og Chanan Colman satte en treer hver, inden samme Darboe og Jonas Zohore gentog kunststykket med en treer hver.

Så var det Philip Hertz, der trådte til og satte også en treer til 68-50 med et minut tilbage af tredje periode. Armenien var sendt til tælling og kom ikke op at stå igen.

Landstræner Bittman prøvede at holde dampen oppe hos danskerne, så der ikke blev slappet af, og sejren endte da også på 26 point.

- Vi spillede en god kamp, med især 30 gode minutter, sagde den danske landstræner efter kampen.

- Vi lader dem komme tilbage i første halvleg, men det var hovedsageligt en god kamp. Nu har vi vundet gruppen og så får vi en gylden mulighed for at give vore unge spillere nogle værdifulde landsholdsminutter, når vi spiller den sidste gruppekamp i Albanien på søndag. De udviklingsminutter er vigtige for fremtiden, selv om vi naturligvis stadig går efter sejren.

EM, prækvalifikation, gruppe B
Danmark-Armenien 90-64

(22-18, 18-26, 28-12, 22-10)
Danmark: Kevin Larsen 19, Darko Jukic 17, Jonas Zohore Bergstedt 15, Gabriel Lundberg 12, Adama Darboe 9, Chanan Colman 8, Philip Hertz 7, Frederik Hougaard Nielsen 2, Sami Eleraky 1.

Armenien: A.J. Hess 20, Andrew Chrabascz 15.

Tilskuere: 2431