20. marts 2019
Slangerups Mikkel Michelsen havde mest fart i omkørslen og sikrede Slangerup sølv på en aften, hvor tingene ikke helt kørte.
Slangerups Mikkel Michelsen havde mest fart i omkørslen og sikrede Slangerup sølv på en aften, hvor tingene ikke helt kørte.
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Speedway-sølv sikret efter drama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Speedway-sølv sikret efter drama
Sport FAA - 19. september 2018 kl. 22:58
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev ikke helt den aften, Slangerup havde håbet på, da der i aftes blev kørt DM-finale for hold i speedway.

Godt nok hentede kaptajn Mikkel Michelsen sølvet hjem til nordsjællænderne efter omkørsel og en direkte duel med Nicolai Klindt fra Holsted, men trods en god start var man aldrig rigtig inde i kampen om guldet, da det hele skulle afgøres til sidst.

I sidste ende var hjemmeholdet fra Region Varde bare bedst på banen i Outrup foran 4667 tilskuere, og de kunne sikre sig sejren i det tredjesidste heat.

I selvsamme heat vandt Mikkel Michelsen og holdt Slangerups medaljechancer i live, og han blev fulgt op af tre point fra Kevin Wölbert og Andreas Layager i de følgende heats.

Det gjorde, at både Slangerup og Holsted, der vandt sidste heat ved Nicolai Klindt, endte på 31 point, og så skulle der omkørsel til for at placere sølv og bronze.

Aftenens oplevelse var hjemmeholdets Mikkel Bech, der ganske enkelt var ustoppelig på eget slagger. Det var først, da det hele var afgjort, at han kunne nøjes med en tredjeplads i sidste heat, hvilket var to heats efter, at mesterskabet var hjemme til vestjyderne.

Banen endte som aftenens store debatemne og blev hele tiden omtalt, når rytterne skulle gøre status efter et heat. Der var ikke meget belægning på de inderste baner, så man skulle trække langt ud for at få fart på, og det gjorde det sværere at køre tæt på hinanden og lægge tryk på for alvor. Især i første halvdel af finalen resulterede det i et væld af omstarter, og det ødelagde lidt af finalefesten, hvor der ellers blev kørt på et højt niveau.

Alt var dog ikke som det plejede. Holsteds Nicki Pedersen sluttede helt uvant med bare en enkelt heatsejr, og det kneb også gevaldigt for Slangerups kaptajn Mikkel Michelsen.

I sidste uge var han flyvende på hjemmebane, men fik kun fem point i sine første fire heats. Han satte dog en heatsejr ind i tredjesidste heat og holdt Slangerup inde i medaljekampen.

Det gav bonus til sidst.

DM-finale

Region Varde 40
Mikkel Bech Jensen 13, Mads Korneliussen 11, Hans Andersen 7, Thomas Jørgensen 6, Mads Hansen 3

Slangerup 39
Andreas Lyager 12, Mikkel Michelsen 8, Kevin Wölbert 6, Linus Eklöf 4, Jonas Seifert 1

Holsted 39
Nicolai Klindt 14, Nicki Pedersen 8, Rasmus Jensen 6, Sam Jensen 3, Jonas Jeppesen 0

Fjelsted 29
Anders Thomsen 10, Peter Kildemand 8, Tero Aarnio 6, Christian Thaysen 4, Frederik Jakobsen 3

Tilskuere: 4667