20. juli 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sarah Mahfoud: Det er for sindssygt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sarah Mahfoud: Det er for sindssygt
Sport FAA - 18. januar 2019 kl. 23:43
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et VM-bælte er på vej til Hillerød, og der kommer snart et mere. Sarah Mahfoud boksede sent fredag aften 10 omgange, og her vandt hun IBF's kvindelige intercontinentale mesterskab ved at besejre Bukiwe Nonina med tilnavnet Anaconda.

arrow Læs også: Sarah sled sig til titlen

Som forudsagt af Sarah Mahfoud selv, så begyndte hun kampen noget afventende. Bukiwe Nonina dansede både på vej til ringen og i ringen, og i den første runde formåede hun at holde Sarah væk.

- Jeg tænkte, at når den går over 10 omgange, så behøver jeg ikke at fyre krudtet af med det samme, siger Sarah Mahfoud i omklædningsrummet efter kampen.

Det blev der dog lavet om på, jo længere kampen skred frem. Sarah Mahfoud kom tættere og tættere på sydafrikaneren, der med sine akavede bevægelser var svær at ramme.

- Det blev så akavet, som jeg havde frygtet. Hun var dygtig, og hun slog hårdt. Hun var svær at fange, men jeg føler, at jeg får styr på hende efter de første omgange, siger Sarah Mahfoud.

Når Hillerød-bokseren var ved at få ram på Bukiwe Nonina, så dukkede sydafrikaneren hovedet, så kamplederen måtte få bokserne fra hinanden.

Brormand Allan Mahfoud stod ved ringside og råbte, boksede selv og undveg nærmest mere, end Sarah selv gjorde oppe i ringen. Der blev givet lige så mange råd fra Allan, som der gjorde fra hendes rigtige ringhjørne.

- Jeg hørte det ikke i dag. Jeg hørte ingentind, siger Sarah.

Bukiwe Nonina blev mere og mere medgørlig, som kampen skred frem, og i den sidste halvdel af kampen jagtede Sarah den sydafrikanske bokser rundt i ringen. Sarah Mahfoud var den teknisk bedste bokser, og det belønnede dommerne også, der alle tre bedømte hende som vinderen.

Nu venter en kamp, inden hun bliver 30 år senere i år. Det har Mogens Palle hele tiden sagt, at hun kunne opnå.

- Mogens holder, hvad han lover. Jeg tror ikke, jeg forstår det endnu. Trænerne sagde hele tiden: Det er din kamp. Men jeg skulle lige høre dommerne sige det, før jeg troede på det.

- Det er så mange timer, så meget energi og så mange tanker jeg har brugt på det. Jeg havde ikke turde håbe på, at jeg skulle sidde her med et bælte. Der ligger et bælte ved siden af mig. Det er så sindssygt.

- Træning betaler sig, siger hun med et kæmpegrin, mens trænerne står i baggrunden og nikker.

- Trænerne sagde: Tag nu det sidste slag også. Jeg tænkte også, at jeg skulle gå ind og have det sjovt med det. Være mere bevægelig og ikke være så stiv. Der var en ro og opbakning i ringhjørnet. Det er rart.

Inden kampen havde hun set sin lillebror Allan Mahfoud bokse en vild kamp. Der var slagsmål, undvigelser, hurtige bevægelser og to trætte boksere.

- Jeg er mere nervøs, når Allan bokser, end når jeg selv bokser. De begge to er meget hurtige og bevægelige. Man ved ikke helt, hvad der sker derinde. Man ved ikke, hvor det næste slag kommer. Men Allan får også hurtigt styr på ham.

- Han imponerer virkelig. Han får en modstander, som de satser på i Spanien. Som har været spansk mester, og han har ingen nederlag. Så løber han ind i min lillebror, og så stod der lige minus en på hans rekordliste, siger en tydeligt stolt storesøster.

Hun kunne se Allan Mahfoud og modstanderen John Dickson være mere end almindeligt trætte i sjette omgang, hvor paraderne hang, og hvor slagene mest af alt gjorde ondt på luften. Hun var dog stadig ikke bange for, at Allan ville tabe kampen.

- Allan er en Mahfoud. Jeg tænker, at nu går krigeren op i Allan. Nu vil han bare lige presse citronen lidt mere. Han havde vundet kampen. Men det var fedt, og han laver et fedt show.

- Jeg glæder mig, til han får flere kampe, for han bliver til noget stort, siger hun.

arrow Mahfoud stærkest i svær fight
18. januar 2019 kl. 21:40 Opdateret: kl. 21:40
arrow Kampen før kampen for Sarah
18. januar 2019 kl. 11:26 Opdateret: kl. 11:26
arrow Mahfoud stryger højt op på VM-ranglisten
03. januar 2019 kl. 20:33 Opdateret: kl. 20:33