16. december 2018
Frederik Dreier Jakobsen er i gang med sine første måneder som professionel og skal prøve at få hul igennem til Europa Touren de kommende dage. Privatfoto
Frederik Dreier Jakobsen er i gang med sine første måneder som professionel og skal prøve at få hul igennem til Europa Touren de kommende dage. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ryggen driller inden karrierens største turnering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ryggen driller inden karrierens største turnering
Sport FAA - 11. november 2017 kl. 09:10
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er den tid på året, hvor de store drømme går i opfyldelse, eller man må sande, at det næste år også bliver hårdt slid for at komme med i den europæiske golf-top. For fra lørdag og seks dage frem spilles finalerunden ved Europa Tour Qualifications School - eller bare tour-skolen, hvor fra de bedste 25 får en plads på Europa Touren.

Blandt de håbefulde, der stiller til start, er 25-årige Frederik Dreier Jakobsen fra Birkerød. Både torsdag og fredag gik han prøverunder på de to baner, der skal spilles på, inden det bliver alvor lørdag klokken 10.20.

- Mavefornemmelsen er god. Jeg spiller fint for tiden, selv om mit sving ikke helt er, som jeg gerne vil have det, siger Frederik Dreier Jakobsen over telefonen fra Spanske Tarragona, hvor finalerunden skal spilles.

Årsagen til det utilfredsstillende sving skal findes i ryggen på Frederik Dreier Jakobsen.

- Jeg fik en lille forbersprængning i kvalifiaktionens anden runde, men jeg har kunnet spille igennem det. Den er ikke så stor, men den er der og kan mærkes. Jeg håber, jeg bliver helt klar, og jeg får lidt behandling, men ellers må jeg bare lade være at tænke på det, siger Frederik Dreier Jakobsen.

Han er i gang med sin bare tredje måned som professionel efter at have brugt de forudgående fire år på college i USA. Derfor lægger han heller ikke skjul på, at det er en stor turnering, der ligger foran ham.

- Det er helt vildt spændende, og jeg glæder mig. Det er jo første gang, jeg er med. Men jeg er glad for, at jeg er nået så langt, og det er den vigtigste turnering i mit golfliv, siger Frederik Dreier Jakobsen.

Han forlod sikkerhed på college i sommers og kastede sig så ud i prof-livet, som lige nu har base hjemme hos mor i Gilleleje. Og indtil videre har der ikke været den store forskel på de to tilværelser.

- De fire år på college har modnet mig meget, og det foregår på en meget professionel måde både med den måde, man behandler spillerne på, træning og turneringer, siger Birkerød-drengen, der i en alder af 25 år er lidt sent ude med at blive professionel.

- Men jeg ville gerne have min bacheloruddannelse med, og så føler jeg, at jeg er blevet modnet rigtig meget som person og golfspiller af at spille på college.

Den store forskel er dog, at der skal betales nogle regninger, og de skal betales ved at præstere i turneringerne.

- Det kan være en kamp, men man kan ikke gå og tænke på pengene ud på banerne. Man skal holde sig i nuet, ellers stiger det en til hovedet. Men det er svært, og jo højere op, man kommer, jo sværere er det - og jo flere penge er der så i det, siger han.

Efter fire runder af finalerunden går de 70 bedste videre til de sidste to dage, og når man dertil, så er man sikret en fuld tur på Challenge Touren - Europas næstbedste tour. Men alt det prøver Frederik Dreier Jakobsen ikke at tænke for meget over.

- Man skal bare slå det næste slag og ikke tænke for meget fremad. For så går det ikke. Jeg skal bare spille, og så må vi se, hvor det bærer hen, siger han.

Udover Frederik Dreier Jakobsen spiller landsmændene Joachim B. Hansen, Anders Hansen, Jeff Winther, Morten Ørum Madsen og Jeppe Huldahl også med i finalerunden på tour-skolen.