21. november 2017
Sebastian Feuk. Joachim Holten Møller. Foto: Jens Wollesen
Sebastian Feuk. Joachim Holten Møller. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rungsted holder på lokale helte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rungsted holder på lokale helte
Sport FAA - 05. maj 2017 kl. 22:02
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et Rungsted-hold uden en Holten Møller er ikke et rigtigt Rungsted-hold.

I tre generationer har familien Holten Møller præget Rungsteds ligahold som spillere og trænere. I den kommende sæson vil der også være en Holten Møller på holdkortet. Det er naturligvis 29-årige Joachim Holten Møller, som har forlænget sin kontrakt med barndomsklubben.

- Joachim er Mr. Rungsted. Han er den mest vindende spiller på vores hold og den næstmest rutinerede efter Morten Green. Han har spillet over 500 ligakampe, og med ham ved man, hvad man får hver eneste gang, siger Rungsteds direktør Thomas Friberg.

Joachim Holten Møller spillede nogle sæsoner for Rungsted, inden et par konkurser sendte sporten til tælling på de kanter. Han flyttede til Vojens, hvor han vandt to danske mesterskaber og tre pokaltitler med Sønderjyske, inden han vendte hjem, da det nuværende projekt blev skudt i gang i sommeren 2013. Det foreløbige højdepunkt kom med pokaltitlen i februar måned. Hans fjerde af slagsen.

Joachim Holten Møller er færdiguddannet og har fundet et arbejde hos en af klubbens samarbejdspartnere. Han arbejder på deltid hos LIC Engineering, og kan således passe formiddagstræningen sammen med de mange aftenkampe.

- Det er svært at leve af ishockey, så at vi kan finde jobs til som kan passe ind sammen med ishockeyen, giver os nogle gode muligheder, forklarer Thomas Friberg.

Rungsted forlænger desuden kontrakten med altmuligmanden Marcus Nielsen. Han er blot 21 år gammel, men skal i gang med sin femte sæson i ligaen. Den tidligere anfører for det danske U21-landshold kan lidt af hvert.

- Marcus er en arbejdsmand, som er vigtig at have på et hold. Han er ikke så synlig, som dem der laver mange mål, men han er alsidig og kan bruges på alle pladser, siger Thomas Friberg.

Rungsted gør i det hele taget meget for at bevare grundstammen af danske spillere. De fleste af dem er vokset op i Rungsted Ishockey Klub. Det gælder også Marcus Nielsen.

- Selvom det hele faldt lidt til jorden sidst i sæsonen tror vi fortsat på grundstammen af danske spillere, som vi har udviklet på et par år efterhånden, siger Thomas Friberg.

Med videre fra sidste sæsons trup tager også fighteren Nikolai Gade, den unge back Mathias Røndbjerg, målvogteren Sebastian Feuk samt centerspillerne Mikael T. Christensen og Alexander B. Jensen. Morten Green og Nikolaj Rosenthal spiller videre på toårige kontrakter.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk