20. oktober 2018
HØJs Ludvig Landberg (tv.) skulle gerne være oppe i gear igen efter et par småskavanker har holdt ham ude. Men nu skal tacklingerne igen synge fra den store stregspiller. Foto: Thomas Olsen
HØJs Ludvig Landberg (tv.) skulle gerne være oppe i gear igen efter et par småskavanker har holdt ham ude. Men nu skal tacklingerne igen synge fra den store stregspiller. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plagede HØJ på svær tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plagede HØJ på svær tur
Sport FAA - 11. november 2017 kl. 11:21
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

HØJ skulle have lagt en oktober måned med fire nederlag bag sig, da man i sidste runde spillede mod Randers.

Men efter 30 minutter af den kamp var man bagud 20-7, og så var nederlag nummer fem i træk mere eller mindre en kendsgerning.

Så i denne træningsuge op til søndagens udekamp mod Fredericia, har træner Jesper Fredin haft fuld fokus på at holde dampen og humøret oppe på et trup, der er hårdt ramt på selvtilliden.

- Det bliver man, når man er bagud 20-7 i pausen. Så vi har haft fokus på det mentale - at man bliver ved med at spille, selv om det er vanskeligt, siger Jesper Fredin, der dog også understreger, at han ikke har nogen planer om at lave alverdens ændringer på grund af den dårlige stime.

- Vi har et koncept, og der kan vi regulere på lidt af hvert inden for det. Vi skal ikke ud og opfinde den dybe tallerken igen. Vi tror på vores koncept, og der er plads til at tage højde for modstandernes styrker og svagheder inden for det.

- Til træning ændrer vi heller ikke noget. Det handler i stedet om at have fuld fokus på det, vi kan gøre noget ved. Vi kan ikke styre, at Randers bare har en god dag og er rigtig dygtige. Men vi kan gør noget ved vores returløb og udstråling, forklarer Fredin.

Derfor har taktikbrættet heller ikke været så meget fremme i løbet af ugen. Humør og energi har været de vigtigste elementer, og så arbejdet med at få to savnede spillere helt tilbage.

Mikkel Sjøberg var klar igen mod Randers efter en brækket næse kostede oktobers kampe, og så har store Ludvig Langberg på stregen døjet med flere småskader, som har gjort ham en ustabil faktor.

Men begge skulle være tæt på at være i fulde omdrejninger igen.

- Vi føler, at vi har været hårdt ramt på vores start-7'er. Sjøberg er vigtig som venstrehåndet højreback. Spillet bliver bare noget andet, når man må bruge en højrehåndet på den plads. Ludvig er især vigtig defensivt, hvor han betyder meget for vores aggressivitet i forsvaret. Der er nogle procenter at hente, når de to er med igen, siger Jesper Fredin.

Søndagens modstander fra Fredericia kommer ind til kampen med et et-måls-nederlag til Odder i bagagen, og det holder dem ude af den absolutte top i 1. division. Men med fem sejre og tre nederlag er man fint kørende, og Jesper Fredin udtrykker da også stor respekt for Fredericia.

- Jeg har selv spillet derovre mange gange som aktiv, og det er en svært sted at spille, konstaterer han.

- Jeg synes, Fredericia har lagt et lag på i forhold til sidste sæson, og de har nogle gode unge spillere, der er blevet mere modne. Så det er et spændende hold.

- Vi skal kigge på de ting, vi kan kontrollere i kampen og det udtryk, vi kommer med. Og skulle der så være et point eller to at hente, så går vi fuldt ud efter af få det med hjem.

- Men vi må frem for alt ikke lukke 20 mål ind på en halvleg. Så vi skal afvikle vores angreb bedre og løbe retur, for så er det ikke så vigtigt, hvilket system vi spiller. Hvis vi er omstillingsparate, så kan vi komme tilbage og stå og give noget mere støtte til vores målmænd.

Kampen spilles søndag aften klokken 18.00 i Fredericia, hvor hjemmebanen hedder t.hansen.dk Arena.