26. april 2019
Kasper Hjulmand runder træningen af, mens hans FC Nordsjælland-spillere lytter. De er i fuld gang med at komme i kampform, for lige om lidt venter et skrapt start-program.
Kasper Hjulmand runder træningen af, mens hans FC Nordsjælland-spillere lytter. De er i fuld gang med at komme i kampform, for lige om lidt venter et skrapt start-program.
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På jagt efter Europa-formen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På jagt efter Europa-formen
Sport FAA - 25. juni 2018 kl. 13:21
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

VM buldrer løs i det fjerne, men hjemme i Farum er FC Nordsjælland i fuld gang med det, der bliver den mest spændende opstart, siden man vandt sølv i 2013.

For ude i horisonten ligger der et muligt europæisk eventyr og dermed en masse at se frem til. Men horisonten er ikke særlig langt væk, da den første kamp mod nordirske Cliftonville FC spilles allerede 12. juli, og tre dage efter kommer Esbjerg på besøg i Farum i Superligaen.

- Vi skal hurtigst muligt i kamp-mode og finde tilbage til noget, der virker og bygge videre. For der er kampe lige om lidt, og der er mange af dem. Alt efter hvor langt vi kommer i Europa, så er der kampe hvert tredje dag. Og der skal vi energimæssigt blive klar til de kampe, siger FC Nordsjællands træner Kasper Hjulmand om den opstart, holdet er i fuld gang med.

Den er kort - bare fire uger. Og det gælder bare om at blive klar. For holdet som helhed, men også spillerne hver for sig.

- Vi ser på de første to uger, hvor vi har fire kampe, og der skal vi have flest muligt i spil rent taktisk og fysisk, så jeg har nogle muligheder for at skifte rundt, uddyber Hjulmand.

- Der skal alle være klar på de roller, de har. Men der vil være nogle, der ikke når det, nogle der ikke anstrenger sig nok eller ikke er klar til at spille 90 minutter. Og så kommer de stensikkert til at se til fra bænken. Så det er meget op til dem selv at komme i den rigtige forfatning. Det har de også fået at vide.

En ting er så, at få 20-22 spillere i kampform, så de kan gøre sig gældende. Noget andet er at sørge for, at de kan det over længere tid og en halvsæson, der først slutter en gang i december.

Og så skal det også lige huskes, at selv om Europa League kunne være sjovt, så er der også en hjemlig liga, der skal passes.

- Opstarten er ikke anderledes på grund af vores europæiske kampe, men det er en balancegang ikke at stirre sig blind på dem. For Superligaen er mega vigtig for os, og sidste år fandt vi ud af, hvor fedt det var at få en god start, siger Kasper Hjulmand.

- Vi håber jo, at vi har otte torsdage i træk med europæiske kampe, men det må vi jo se. Det er et hårdt program, når man ikke er seedet i Europa. Men vi tager det ikke for oplevelsen. Vi tager det for at skulle vinde kampene.