23. oktober 2018
Mathilde Gilling (th.) er igen klar for Hørsholm 79ers.
Mathilde Gilling (th.) er igen klar for Hørsholm 79ers.
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt blod under kurven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt blod under kurven
Sport FAA - 13. januar 2018 kl. 09:21
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der kommer et par nye navne på holdkortene hos Hørsholm 79ers i den kommende uges tid hos både mændene og kvinderne.

Hos kvinderne er det den tidligere Hørsholm-spiller Mathilde Gilling, der er tilbage i 79ers-trøjen efter en stribe år på college. Det afsluttede hun i sommeren 2016 og har siden opholdt sig i USA.

Men nu er hun tilbage i Danmark og begyndte for noget tid siden at træne med i Hørsholm igen. Derfor er hun på holdkortet, når Hørsholm søndag spiller ude mod Virum i Dameligaen. I første omgang som backup til de andre høje spillere, men formen mangler stadig at komme helt på plads.

24-årige Mathilde Gilling spillede senest i Hørsholm i sæsonen 2011/2012, hvor hun spillede 31 kampe og snittede 9,8 point, 7,3 rebounds og 2,0 assist.

I den sæson måtte Hørsholm dog se sig slået af Sisu i kampen om DM-guldet, da en tæt og spændende finaleserie blev tabt 3-2.

Herrerne spiller torsdag ude mod Team FOG Næstved, og her bliver der plads til holdets nye amerikaner Tosin Mehinti, der landede i Kastrup Lufthavn fredag morgen.

Han skulle have været i Danmark tidligere, men bøvl med hans nigerianske pas gjorde, at han blev bremset i USA, hvor han ellers har boet det meste af sit liv og spillet basketball i både high shool og college.

Nu får det professionelle liv så en chance.

- Jeg har holdt mig i gang og prøvet at komme ind på nogle hold, men det gik ikke rigtig. Så jeg beluttede mig for at tage til Europa i stedet, siger Tosin Mehinti til Hørsholm 79ers Facebookside.rudi