22. november 2017
Christian Gløet og en række andre nordsjællandske golfspiller jagter fra den kommende weekend et liv på Europa Touren.
Christian Gløet og en række andre nordsjællandske golfspiller jagter fra den kommende weekend et liv på Europa Touren.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordsjællandsk jagt på tour-plads sættes ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordsjællandsk jagt på tour-plads sættes ind
Sport FAA - 14. september 2017 kl. 11:23
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I omegen af 700 golfspillere skal skæres ned til 25, som får adgang til Europa Touren.

Det er det scenarie, en stribe nordsjællandske golfspillere går ind til, når der i den kommende weekend tages hul på den første kvalifikationsrunde på Europa Tour-skolen.

Det er et nåleøje af de helt små, og der er ikke plads til alt for mange »sclices«, før ambitionerne om topgolf må lægges på hylden i et års tid.

En da de nordsjællandske spillere, der prøver lykken, er Christian Gløet, der bor i Hillerød og spiller for Mølleåens Golf Klub i Lynge. Han har spillet professionelt i fire år og været på Challenge Touren i to, men det seneste år har han kun spillet Nordic League, Ecco Tour og Swedish Golf Tours.

- Min drøm er at kvalificere mig til Europa Touren, og lykkes det ikke, vil jeg gerne tilbage på næsthøjeste niveau, Challenge Touren, siger Christian Gløet, som stiller til start i kvalifikationsturneringen i østrigske Ebreichsdorf i næste weekend.

- Der er lang vej, og turneringen i Østrig er kun første trin ud af tre. At jeg overhovedet kan stille op skyldes hovedsagligt mine sponsorer, da det er relativt små penge, der spilles om på Nordic League, hvor jeg har spillet i år. Men sponsoraterne og støtte fra Dansk Golf Union betyder, at jeg har muligheden for at stille op, og det skal udnyttes, siger Christian Gløet.

- Skal der være en nogenlunde økonomi som professionel golfspiller, skal jeg gerne tilbage på Challenge Touren - eller endnu bedre - gå direkte til Europa Touren på Tour-skolens »final stage«.

Den 27-årige nordsjællænder har ved siden af sin golfkarriere taget en uddannelse som serviceøkonom og skal i gang med en bacheloruddannelse inden for sports management. Så der er noget at hive frem af tasken, hvis tour-planerne ikke lykkes.

Han er en af i alt 29 danskere, der skal prøve lykken på Tour-skolen, og i Østrig får han selskab af Smørum Golf Klubs Marcus Helligkilde.

I den kommende weekend skal seks nordsjællandske spillere spille om de øverste pladser i tyske Fleesensee, hvor Kokkedals Simon Gundorph og Niklas Møller, Søllerøds Philip Juel-Berg og Nicolai Tinng, Smørums Jacob Lauridsen og Rungsteds Oliver Suhr alle skal spille.

Derudover spiller Smørunms Victor Østerby og Søllerøds Patrick Winther i franske Hardelot om godt to uger, hvor også den i Helsingør opvoksede Mads Vibe-Hastrup ligeledes tørner ud.

Det forventes at omkring 300 spillere - alt efter det endelige antal, der stiller til start i første runde af kvalifikationen - kommer videre til anden runde, som spilles den 3. til 6. november på fire forskellige baner i Europa.

De sidste runde, hvor de 25 »vindere« skal findes, spilles i spanske Tarragona fra 11. til 16. november.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk