25. august 2019
Lasse Uth og Nordsjælland Håndbold leverede varen i aftes med en udesejr over Skanderborg.
Lasse Uth og Nordsjælland Håndbold leverede varen i aftes med en udesejr over Skanderborg.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordsjællands onde ånd blev stoppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordsjællands onde ånd blev stoppet
Sport Frederiksborg Amts Avis - 18. februar 2019 kl. 22:42
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

29-25 ude over Skanderborg.
Dét er bare en sejr, der gør rigtig godt for Nordsjælland. For netop Skanderborg har været en ond ånd for Nordsjælland gennem flere sæsoner og havde indtil mandag aften vundet de to indbyrdres kampe i denne sæson. Men men det blev stoppet, da Nordsjælland nappede sin tredje sejr i træk i Håndboldligaen og nu har spillet sig seks point fri af den direkte nedrykningsplads.

arrow Læs også: Nordsjælland kaprer norsk stortalent

Sejren kom i hus på en god afslutning på kampen, hvor det virkede til, at Nordsjælland bare havde det mentale overskud i forhold til hjemmeholdet.

Nordsjælland lagde også veloplagt fra land og fik sat sig på kampens første minutter med to mål fra topscorer Johan Meklenborg, og Skanderborg virkede slet ikke til at være kommet ud af omklædningsrummet.

Men så begyndte hjemmeholdet at få lukket en smule bedre af, så der kunne løbes nogle kontraløb, som Nordsjælland slet ikke fik reageret hurtigt nok på.

Lars Skaarup sprintede af sted og bargte Skanderborg foran 6-5 i det 14. minut, og så havde Nordsjælland-træner Ian Marko Fog set nok og tog en timeout. Det hjalp kortvarigt, men den tidligere Nordsjælland-spiller Cornelius Kragh fik flere gange vist, at han altså godt ved, hvordan man åbner sådan et nordsjællandsk forsvar. Fem mål nåede han op på i første halvleg.

To mål af Johan Meklenborg i en overtalsperiode barberede stillingen ned til 10-9, og det fortalte også historien om en kamp med to hold, der ikke rigtig fandt et solidt fodfæste i nogen ender af banen.

Nordsjælland kunne dog glæde sig over, at man fra start sparede på både Dan Beck Hansen og Nicholas Lundbye, og da de kom ind, leverede de varen offensivt. Lundby scorede til stillingen 12-11 i undertal og fik også reduceret til 15-14 lige inden pausen i endnu en undertalsperiode, og så var alt muligt efter pausen.

De to hold fulgtes ad til, men det blev afgørende, at Cornelius Kragh efter at have scoret sit syvende mål fik to minutter i det følgende angreb. Jesper Dahl udlignede til 23-23 og derefter var Nordsjælland ikke bagud igen.

Skanderborg smed siden bolden væk lige efter en timeout, og så kunne Lasse Uth og Tobias Jørgensen sørge for en føring på 24-26 til Nordsjælland, inden et nyt boldtab af Cornelius Kragh. Ian Marko Fog tog timeout med godt seks minutter igen - udelukkende for at give sit hold lidt luft. Og det så ud til at være en rigtig god idé.

Forsvaret blokerede skud, og Mike Jensen reddede i målet. Og da man ved stillingen 25-27 blokerede to skud i træk og siden så Skanderborgs Morten Balling skyde forbi i en syv mod seks-situation, så var overtaget nordsjællandsk. Dan Beck Hansen scorede til 25-28, og så var den potte ude.

Håndboldligaen
Skanderb.-Nordsj.25-29 (15-14)

Skanderborg: Cornelius Kragh 7, Jonas Samuelsson 5, Morten Balling 4, Lars Skaarup 2, Marcus Mørk 2, Mathias Bitsch 2, Nikolaj A. Nielsen 1, Mads Kalstrup 1, Morten Kirk Olesen 1.

Nordsjælland: Aku Kreutzmann 5, Johan Meklenborg 5, Nicolas Lundbye 5, Dan Beck Hansen 4, Lasse Uth 4, Jesper Dahl 3, Tobias Jørgensen 2, Andreas Nielsen 1.

Udvisninger: Skanderborg 3, Nordsjælland 4.

Stillingen undervejs: 1-3, 4-4, 7-5, 10-7, 12-10, 13-13, 15-14, 19-19, 22-22, 23-25, 25-27, 25-29.

Tilskuere: 932