21. august 2019
Fabian Sandven - skifter fra norske Bækkelaget til Nordsjælland Håndbold 1. juli 2019.
gallery icon

Se billedserie

Fabian Sandven - skifter fra norske Bækkelaget til Nordsjælland Håndbold 1. juli 2019.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordsjælland kaprer norsk stortalent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordsjælland kaprer norsk stortalent
Sport Frederiksborg Amts Avis - 19. februar 2019 kl. 11:00
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er kun tirsdag, og det har allerede været en fremragende uge for Nordsjælland Håndbold. Mandag aften vandt Nordsjælland Håndbold for tredje gang i træk i mændenes Håndboldliga og spillede sig dermed på lang afstand af den direkte nedrykning. Dagen efter kunne spillerne stå op til rosende omtale men også til nyheden om, at Nordsjælland har sikret sig et af Norges allerstørste håndboldtalenter fra næste sæson.

arrow Læs også: Nordsjællands onde ånd blev stoppet

Nordsjælland har indgået en tre-årig aftale med 20-årige Fabian Sandved, der er udset til at skulle udfylde hullet efter topscorer Johan Meklenborg, der allerede sidste sommer skrev under på en aftale med TTH Holstebro. Det er en stor sten i opbygningen af holdet til den kommende sæson, der er faldet på plads,

- Jeg vil betegne det som et scoop, jubler Nordsjællands kommende cheftræner Simon Dahl.

- Fabian er en talentfuld spiller, som vi længe har holdt øje med, og nu er lykkedes at få ham. Vi glæder os enormt meget til at arbejde sammen med ham, siger Simon Dahl, der indtil sommer fungerer som assistent for den nuværende cheftræner Ian Marko Fog.

Fabian Sandven spiller for Oslo-klubben Bækkelaget. Han er i denne sæson noteret for 61 mål i 16 kampe i den norske Elitserie. Derudover har han spillet 41 ungdomslandskampe for Norge, hvor det er blevet til 119 mål, primært scoret som playmaker og venstreback.

- Vi er sikre på, at han bliver en spændende tilføjelse til en i forvejen ung trup. Han har masser af potentiale, og han allerede nu vist store kompetencer i specielt sit angrebs- og kontraspil, siger Simon Dahl.

Det er kun en uge siden, at Nordsjælland kunne offentliggøre, at klubben havde indgået en aftale med den danske U-landsholdsspiller Matias Campbell fra TIK Taastrup. Det er den konsekvente ungdomslinje i et elitært miljø, der har lokket det norske stortalent sydpå.

- Jeg ser frem til at spille for Nordsjælland Håndbold og blive en del af et ungt og spændende hold. Efter samtaler med klubben var det et let valg, for jeg kunne se mig selv være en del af projektet og følte med det samme, at klubben gerne ville mig. Efter flere sæsoner i Norge, glæder jeg mig til at tage et step op i Danmark, møde mine nye holdkammerater og trække Nordsjælland-trøjen over hovedet, siger Fabian Sandven i en pressemeddelelse.

Ud over Johan Meklenborg er det på nuværende tidspunkt givet, at Nordsjælland derudover må tage afsked med målmand Mike Jensen, der skal til Tyskland, lige som Aku Kreutzmann har bebudet, at han søger nye udfordringer udenfor Danmarks grænser. Desuden har flere spillere fra den nuværende trup kontraktudløb til sommer uden at have forlænget på nuværende tidspunkt.