11. december 2017
Foto: Mads Hussing
gallery icon

Se billedserie

Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordsjælland forsikrede sig mod sidstepladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordsjælland forsikrede sig mod sidstepladsen
Sport FAA - 09. oktober 2017 kl. 23:35
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Straffe eller ikke straffe. Nordsjællands målmand Mike Jensen blev mandagens mand, da han i sidste sekund reddede Sønderjyskes afslutning fra stregen. Det sikrede Nordsjælland uafgjort 26-26 i mændenes Håndboldliga i Helsinge Hallen, og dermed er Nordsjælland sikker på at være fri at sidstepladsen, når ugen er omme.

Nordsjælland skal nemlig på fredag møde en af de andre nedrykningskandidater, Tønder, der endnu ikke har point på kontoen, mens Nordsjælland nu er oppe på tre.

Opgøret mod Sønderjyske kunne have gået begge veje. Det tegnede lovende, da Johan Meklenborg bragte Nordsjælland på 11-8 på straffekast efter små 20 minutters spil.

Men derpå kom en taktisk periode, hvor Nordsjælland foretog et par udskiftninger for at spare på kræfterne hos nogle af nøglespillerne. Det gjorde mere skade end gavn. Den gode rytme blev brudt, og da Nicolai Pedersen oveni blev ramt af en to minutters udvisning, så smuldrede forspringet. Og ikke nok med det Mattias Tynell gav Sønderjyske føringen tilbage med sit store tryk fra venstre back, der kampen igennem voldte problemer.

Nordsjællands modsvar var at gå over i 7 mod 6 spil. Det virkede med det samme, da Johan Meklenborg gjorde det til 12-12, men atter en gang pådrog Nordsjælland sig en af de halvtynde udvisninger - denne gang til Andreas Nielsen - som oprykkerne har været plaget af.

Konsekvensen var, at Nordsjælland måtte gå til pause to mål nede.

Tidligere Nordsjælland-spiller Frederik Børm øgede tilmed til 15-12 i starten af 2. halvleg. Men Nordsjælland kom stærkt tilbage. Jesper Dahl bød godt ind fra højre back, og det var væsentlig årsag til, at Nordsjælland scorede fire gange i træk og kom foran 16-15, inden Sønderjyske måtte tage timeout.

Det ændrede dog ikke noget, og da Nicolai Pedersen gjorde det til 20-17, inden der igen kom grus i maskineriet.

Sønderjyske fik udlignet til 23-23, inden Nordsjælland fik en halv matchbold da Adam Nyfjäll fik en udvisning. Overtallet blev imidlertid forvaltet dårligt. Jesper Dahl hamrede i fri position bolden på overliggeren og i det efterfølgende angreb trak Andreas Nielsen en udvisning.

Det gjorde, at Sønderjyske var i teten til allersidst - godt hjulpet af nogle meget lange angreb.

Således bragte Christoffer Fors sønderjyderne på 26-25 med et minut igen, inden Ian Marko Fog tog timeout. Taktikken var klar, der skulle spilles 7 mod 6 igen, og atter fungerede det efter hensigten, da Johan Meklenborg med 15 sekunder igen gjorde det til 26-26.

Sønderjyske forsøgte en sidste gang, og bolden endte til sidst hos Adam Nyfjäll, men Mike Jensen i målet blev dagens redningsmand med en parade, mens Sønderjyske-lejrede rasede. Den mente, at gæsterne blev snydt for et straffekast, og det kan diskuteres langt og længe.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk