27. maj 2019
Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordsjælland er flyvende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordsjælland er flyvende
Opdateret 11. februar 2019 kl. 22:34
Sport FAA - 11. februar 2019 kl. 21:56
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordsjælland har fået en ønskestart på 2019. Årets første kamp blev vundet i Kolding, og mandag aften fulgte Nordsjælland op med endnu en fuld gevinst 33-30, da Sønderjyske gæstede Helsinge Hallen. Med fire point i de to første kampe har Nordsjælland lagt syvmileskridt til den direkte nedrykningsplads.

1. halvleg blev en følelsesmæssig rutsjetur. Johan Meklenborg gjorde det til 8-4 efter lidt over ti minutters spil, så tvang han Sønderjyske ud i en timeout og et målmandsbytte. Thorsten Fries afløste Henrik Nordlander mellem stængerne, mens det tidligere Nordsjælland førstevalg Kristian Pedersen sad på bænken.

Byttet ændrede dog ikke alverden. Nordsjælland fortsatte det veloplagte angrebsspil, selv om Nicolas Lundbye og Dan Beck-Hansen måtte starte opgøret på bænken. Lundbye stadig mærket af mavepusteren fra Kolding-opgøret, mens Dan Beck-Hansen blev ramt over læggen under ugens træning.

Men afløserne gjorde det godt. Jesper Dahl fra højrebacken, og Andreas Nielsen på stregen. Sidstnævnte gjorde det til 13-7 efter små 20 minutter.

Men så gik Nordsjællands angrebsspil i stå, og med Aron Mensing og Oliver Nøddesbo Eggert som bannerførere åd Sønderjyske ad forspringet.

Ved stillingen 13-11 tog Ian Marko Fog timeout. Nordsjælland gik over i 7-mod-6-spil og kom også frem til gode chancer. Men de blev enten misbrugt, eller også tog Thorsten Fries sig afslutningerne, og så kunne Rasmus Bertelsen i sidste minut af halvlegen fra egen halvdel sende bolden ned i tomt mål til udligning 14-14.

Johan Meklenborg sørgede dog for en halvlegsføring med målet til 15-14. Det var dog usædvanligt tæt på at blive 15-15, men dommerne fløjtede halvlegen af netop som Frederik Ladefogeds afslutning var ved at snige sig over stregen.

På to mål i starten af 2. halvleg kom Sønderjyske foran første gang i kampen - og eneste skulle det vise sig.

For Nordsjælland kom angrebsmæssigt tilbage på sporet. Det selv om Jesper Dahl blev ramt i ansigtet og måtte en tur ud på bænken til behandling, mens der var rødt og blåt kort til Sønderjyskes Frederik Ladefoged.

Nicolas Lundbye Kristiansen kom dog ind fra bænken, og med to mål i rap sørgede han for, at Nordsjælland bevarede føringen.

Sønderjyske var dog ikke lige sådan at hægte af. Dertil var gæsternes 7-mod-6-spil for godt, men Nordsjælland bevarede hele tiden føringen. Mod slutningen blandt andet fordi Lasse Uth med nogle indløb fra fløjen scorede nogle vigtige mål fra stregen.

Sønderjyske kastede alt frem til sidst, men det var for sent for dem at vende slaget.