13. november 2019
Nicki Pedersen (gul hjelm) og Holsted var en bare hurtigere end Slangerup og Bartosz Zmarzlik (blå hjelm) nsdag aften i Slangerup. Foto: Rudi Dalsgaard
gallery icon

Se billedserie

Nicki Pedersen (gul hjelm) og Holsted var en bare hurtigere end Slangerup og Bartosz Zmarzlik (blå hjelm) nsdag aften i Slangerup. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nederlag i topmatch

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nederlag i topmatch
Opdateret 19. juni 2019 kl. 21:23
Sport Frederiksborg Amts Avis - 19. juni 2019 kl. 21:02
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slangerup måtte onsdag aften se sig slået i topopgøret mod Holsted med 41-46 på hjemmebane.

Matchen var på forhånd lanceret som et møde mellem to verdensstjerner i kraft af Slangerups A-kører Bartosz Zmarzlik og Holsteds danske stjerne, Nicki Pedersen.

Og de to krydsede klinger fra start, hvilket Nicki Pedersen og holdkammeraten René Bach slap bedst fra ved at vinde første heat 5-1.

Det blev starten på en tung start for Zmarzlik, der blev nummer to i VM-serien i 2018 og står noteret for svimlende seks hold-verdensmesterskaber - fire af dem som U21-kører.

Han samlede blot fire point i sine første tre heats og endte med at styrte i heat ni, hvor han ellers var sat ind som taktisk reserve for hjemmeholdet, der på det tidspunkt var bagud 21-27.

Det startede ellers fint, for Slangerup rejste sig i heat to og tre med to heatsejr, men det virkede til, at Holsted bare havde indstillet maskineriet mere rigtigt. Især starterne klarede gæsterne til noget nær perfektion, hvilket konstant sendte hjemmeholdet på jagt efter point.

Slangerups B-kører Andreas Lyager styrtede i heat seks, som Slangerup tabte 5-1, og da Holsted vandt 5-1 igen i heat ni, hvor Zmarzlik altså også styrtede, blev hullet for alvor slået, og Holsted førte 32-22 med fem heats igen.

Den situation blev kun værre i heat 10, som Holsted vandt 5-1, og så måtte Slangerup smide joker-kortet i heat 11.

Her fik Bartosz Zmarzlik endelig fart i sit maskineri og tog sikkert seks point som joker, hvilket reducerede til stillingen 30-39.

Det gav lidt spænding på det teoretiske plan, men da heat 12 endte 3-3, så det stod 33-42, var det småt med de reelle muligheder for sejr, med mindre Holsted holdt helt op med at køre.

Det gjorde de ikke, for Nicki Pedersen satte to point ind på kontoen i næstsidste heat, som Andreas Lyager ellers vandt, og så var det afgjort.

Den polske topkører Bartosz Zmarzlik viste niveauet igen i sidste heat med en stensikker sejr i heat 14 foran Nicolai Klindt, men det var kun med til at pynte på et nederlag, der sender Holsted helt til tops i Speedwayligaen.

De har kørt otte matcher og kun tabt en enkelt, mens Slangerup er på syv - har tabt to og kørt en enkelt uafgjort.

Speedwayligaen
Slangerup-Holsted 41-46

Slangerup: Bartosz Zmarzlik 16, Kevin Wölbert 9, Andreas Lyager 8, Jonas Seifert 6, Emil Pørtner 2

Holsted: Nicolai Klindt 12, Nicki Pedersen 12, Rene Bach 11, Rasmus Jensen 6, Sam Jensen 5

Tilskuere: 1638