24. januar 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mål-tjek: Superliga og 2. division

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mål-tjek: Superliga og 2. division
Sport FAA - 03. januar 2018 kl. 10:10
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederiksborg Amts Avis/Sn.dk gør status midtvejs i fodbold-sæsonen og benytter den spirende opstart som anledning til at kigge tilbage på efteråret 2017 og gør status før foråret 2018 for de nordsjællandske fodboldklubber.

arrow Læs også: Mål-tjek: Serie 1

Her kan du læse om holdene i Superligaen og 2. division.

FC Nordsjælland

Hvad skal der dog ske, når FC Nordsjælland har solgt Marcus Ingvartsen, Stanislav Lobotka og Andreas Maxsø, lød det fra skeptikerne før sæsonen. Ja, der kom bare nogle andre, der tog over, og FC Nordsjælland spillede et af klubbens flotteste efterår og ligger solidt placeret til slutspillet på en tredjeplads.

Nu kan de samme skeptikere spørge, hvad der skal ske, når topscorer Emilano Marcondes nu er væk. Det vil være naturligt, om der kom en negativ reaktion, men FC Nordsjælland har indtil videre haft afløserne klar fra egne rækker. Der er nok størst forventning til, at Godsway Donyoh og Mathias Rasmussen kan tage den målmæssige arv op efter dem, der har forladt klubben.

FC NORDSJÆLLAND
Nr 3 i Superligaen
51 mål i 19 kampe
Emiliano Marcondes 17
Ernest Asante 12
Mathias Jensen 5
Godsway Donyoh 5
Mathias Rasmussen 4
Karlo Bartolec 4
Nikolai Baden Frederiksen 1
Jonathan Oluwadara 1
Mads »Mini« Pedersen 1
Selvmål 1

FC Helsingør

Det var helt uden for nummer, at FC Helsingør rykkede op i Superligaen. Det havde ingen ventet, og da klubben samtidig solgte fire af de bærende spillere bag oprykningen, så var forventningerne helt i bund. Men mod alle odds ligger FC Helsingør ikke engang nummer sjok ved nytårstide.

Det synes uundgåeligt, at FC Helsingør skal ud i nedrykningsspil, men en formtop i maj kan sensationelt sikre klubben en sæson mere i det bedste selskab, og det er her træner Christian Lønstrups fokus nok ligger. Truppen vil formentlig blive toppet med enkelte spillere udefra, der skal supplere den del af Helsingør-truppen, der har vist niveau til at være med. Andre skal ud og finde en ny arbejdsgiver.

FC HELSINGØR
Nr 13 i Superligaen
15 mål i 19 kampe
André Riel 4
Nicolas Mortensen 3
Mads Aaquist 2
Mikkel Basse 2
Anders Holst 2
Adnan Mohammed 1
Tobias Christensen 1

Hillerød

Det er første gang nogensinde, at Hillerød er at finde i dansk divisionsfodbold, og i en 2. division pulje 1 med lutter traditionsklubber i dansk fodbold, så endte Hillerød da også efteråret sidst og skal ud i kvalifikationsspil for at forny billetten. Træner Tommy Schram havde været med til at føre Hillerød fra Serie 2 op gennem rækkerne, men han valgte i efteråret at trække sig for at få ny inspiration. til. Det er en stor transformation, som Hillerød skal ud i for at forvandle sig fra serie- til eliteklub.

Hillerød starter foråret i kvalifikationsspillet som tredjesidst med seks point. Fire klubber rykker ud.

HILLERØD
Nr 8 i 2. division pulje 1
18 mål i 14 kampe
Tobias Andersen 9
Jonathan Witt 3
Mikkel Andersen 2
Lasse Spaniel 1
Philip Lindgaard 1
Magnus Nathansen 1
Amir Bastani 1

arrow Mål-tjek: Sjællandsserien
03. januar 2018 kl. 12:12 Opdateret: kl. 22:33
arrow Mål-tjek: Danmarksserien
03. januar 2018 kl. 11:11 Opdateret: kl. 22:33