20. januar 2019
Mads Aaquist nåede 13 kampe for FC Nordsjælland i efteråret - her af to i pokalturneringen - og fik en større rolle, end det først var forventet. Nu føler han sig klar til at tage over for Emiliano Marcondes. Foto: Rudi Dalsgaard
Mads Aaquist nåede 13 kampe for FC Nordsjælland i efteråret - her af to i pokalturneringen - og fik en større rolle, end det først var forventet. Nu føler han sig klar til at tage over for Emiliano Marcondes. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lettere FCN'er lurer på Marcondes-plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lettere FCN'er lurer på Marcondes-plads
Sport FAA - 10. januar 2018 kl. 10:11
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et sted mellem fem og seks kilo.

Så meget lettere er Mads Aaquist blevet, når han træder op på badevægten, i forhold til da han kom til FC Nordsjælland fra FC Helsingør i sommers. Det var da også et af de store fokuspunkter for den alsidige offensivspiller, og til årets første træning afslørede den traditionelle bip-test da også, at formen er god hos 23-årige Aaquist.

- Det er forfærdeligt med den test. Men det skal overstås, selv om det er noget værre lort, griner han efter en slutplacering »midt i feltet«.

- Jeg tror, det er tre år siden, jeg prøvede det sidst. I Helsingør løb vi det en enkelt gang i sommers, hvor jeg ikke var med, fordi jeg var skadet. Så sidste gang var i AC Horsens. Men formen burde være okay. Jeg har i hvert fald lavet meget mere, end jeg har været vant til i ferierne, så jeg er rimelig sikker på, at den er, hvor den skal være.

Der er altså heller ikke lige så meget dødvægt at slæbe rundt på for Aaquist, der lyttede til rådet om at smide lidt kilo, men ikke helt troede på, at det var muligt til at starte med.

- Lige da Mathias Zangenberg (FC Nordsjællands fysiske træner, red.) sagde det, tænkte jeg da, at han var lidt vanvittig. Men det er jo en løbende proces. Det kommer ikke lige pludselig på én gang. Men man kan se det på antallet af sprinter, hvor langt man har løbet og hvor meget overskud, man har, forklarer Aaquist.

- Så det er gået godt med at bygge på kroppen, som jeg har skullet her i det første halve år. Så nu handler det bare om at holde sig skadesfri og så ellers ud og gå til det. Jeg har tabt mig godt seks kilo, fra jeg kom i sommers. Det kan ses på vaskebrættet.

Både Mads Aaquist og FC Nordsjællands cheftræner Kasper Hjulmand snakkede om tålmodighed og opbygning, da FC Helsingør-profilen kom til Farum i sommers, men alligevel nåede Mads Aaquist 11 Superligakampe - fire fra start - og to pokalkampe i løbet af efteråret.

- Hvis jeg kigger tilbage og ser på, hvad jeg havde håbet på, da jeg kom til, så har jeg fået meget mere spilletid end det. Så man skal også huske på, hvor langt man er nået i forhold til, hvad man havde regnet med. Men når man står i det og spiller kampe, vil man gerne have endnu mere, siger Mads Aaquist.

Muligheden for det er blevet en tand større, da FC Nordsjælland har sagt farvel til topscorer Emiliano Marcondes, der sad tungt på en af de forreste pladser i FCN-opstillingen. En plads, Mads Aaquist nu lurer på.

- Jeg går 100 procent efter at spille. Det er det, jeg er her for, og jeg kan godt se mig selv på de pladser, der er ledige, fordi jeg også har spillet dem, når jeg er startet inde eller er blevet skiftet ind, siger Aaquist.

- Jeg skal nok tage Emilianos plads, hvis jeg får lov til det. Det er bare om at bevise, at jeg kan, hvis jeg får chancen.