21. marts 2019
Mohammed Kudus tænker ikke det store over at skulle ind og spille i Parken mod FC København søndag.
Mohammed Kudus tænker ikke det store over at skulle ind og spille i Parken mod FC København søndag.
Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til første tur i Parken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til første tur i Parken
Sport FAA - 22. september 2018 kl. 11:13
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er en af de allerstørste opgaver, der venter FC Nordjsælland søndag eftermiddag, når Superligaholdet tager en tur til Østerbro for at vriste tre point ud af hænderne på Ståle Solbakkens milliondyre mandskab.

Til den mission har FC Nordsjælland brug for, at den unge ghaneser, Mohammed Kudus, endnu en gang viser det niveau, han har vist et par gange tidligere i denne sæson. Det har den 18-årige da også selv planer om at gøre.

- Det bliver et stort skridt for os og en god kamp. Det er den slags kampe, man gerne vil spille, og vi skal gå ind til kampen med den samme mentalitet, vi har til alle andre kampe, siger Mohammed Kudus til Frederiksborg Amts Avis.

Når han kommer ind til Parken bliver det første gang, han er i den danske national arena.

- Jeg ved, at der er en anden atmosfære og alt det, men jeg går ind til kampen på samme måde, som jeg gør til alle andre kampe. Det bliver ikke let. Det er der ingen kampe, der er, siger Mohammed Kudus.

FC Nordsjælland har en lang historie med at smide unge, uprøvede spillere i ilden på de store stadions som Parken og Brøndby Stadion.

Alt tyder på, at Mohammed Kudus bliver den næste, der skal kaste ud på det dybe vand.

Men træner Kasper Hjulmand har ikke tænkt sig at lave et stort nummer ud af netop det. For uanset hvor dybt, der er, så skal man jo bare svømme.

- Der skal ikke gøres noget ud af det. Det vigtige for mig at sige er, at lige meget hvilket stadion, man spiller på, så er banen lige så lang og bred som alle de andre, siger FC Nordsjællands træner, der heller ikke har tænkt sig at gøre noget specielt i forhold til sin ghanesiske offensivspiller.

- Mohammed Kudus' signatur er »giv mig bolden«, og jeg tror ikke, han beskæftiger sig særlig meget med, hvor han spiller. Så jeg tænker ikke så meget over, at han skal spille i Parken, siger Hjulmand.

FC Nordsjælland kommer med en tiltrængt sejr over Randers i sidste weekend, hvor Hjulmand havde trukket Mohammed Kudus en tand længere tilbage på banen, så han spillede på 8'er-pladsen på midtbanen i stedet for angriber.

Herfra fik han bedre mulighed for at bruge sin fart og vendinger til at skabe chancer og lagde blandt andet op til Jonathan Amons scoring til 1-0.

- Det er godt at kunne omstille sig til andre positioner. Jeg kan både spille falsk 9'er og 8'er, men det vigtigste er at vide, hvad jeg skal gøre på alle positioner. Og det ændrer ikke den måde, jeg spiller på. Jeg skal bare gøre det, jeg er bedst til, siger Mohammed Kudus, der dog selv har en favoritplads.

- Jeg har mest spillet 8'er hos Right to Dream, og hvis jeg selv kunne vælge, ville jeg også spille dér. Der kan jeg bedre få fat i bolden og skabe chancer. Men 9'eren er også en fin plads, for det er nogle andre ting, jeg skal arbejde med. Blandt andet at komme med i feltet, siger Mohammed Kudus.

Ghaneseren står noteret for syv kampe for FC Nordsjælland, men har stadig sin første scoring til gode.