21. juli 2019
Sarah Mahfoud bokser næstsidste kamp i aften, og det er en af de absolut største kampe ved stævnet. Derfor er hun også på det store banner, der hænger på Hotel Falster. Foto: Mads Hussing
gallery icon

Se billedserie

Sarah Mahfoud bokser næstsidste kamp i aften, og det er en af de absolut største kampe ved stævnet. Derfor er hun også på det store banner, der hænger på Hotel Falster. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kampen før kampen for Sarah

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampen før kampen for Sarah
Sport FAA - 18. januar 2019 kl. 11:26
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter Sarah Mahfouds seneste kamp mod franske Stephanie Ducastel, så er Hillerød-bokseren braget op på forskellige ranglister. Det gør, at hun nu bokser om IBF's interkontinentale mesterskab i fjervægt, og vinderen af den kamp er sikret en VM-titelkamp hos IBF.

arrow Læs også: Sarah Mahfoud: Det er for sindssygt

- Så vi er helt oppe i toppen nu, det er nu, det bliver sjovt, siger Sarah Mahfoud, der dog ikke er mere nervøs end sædvanligt.

- Jeg er spændt. Det er fordi, jeg gerne vil leve op til mine egne forventninger, og det billede jeg har af mig selv. Boksning er hårdt mentalt, for man ligger under for det pres og forventninger fra både en selv og fra andre. For det hedder altid alt eller intet. Sidste gang talte vi også om, at det var alt eller intet. Man har ikke råd til de nederlag, for jeg er et sted, hvor jeg stadig skal højere op på ranglisten, siger Sarah Mahfoud.

Sarah ved godt, hvordan hun skal bokse den sydafrikanske Bukiwe Noninaa, som hun står overfor i aften i Nykøbing Falster-hallen.

- Hun er en kontrabokser, og hun hænger meget tilbagelænet, danser rundt langs tovene og bokser udefra. Jeg skal ind og lægge et pres på hende, men uden at angribe, så hun har overtaget, men få hende til at slå.

- Hvis jeg løber efter hende, så foregår det på hendes præmisser, og så kommer jeg til at gøre, som dem hun har slået. Så blotter jeg mig, og så bliver jeg ramt. Hvis jeg holder presset, snyder hende lidt og får hende til at komme igang, så kan jeg bokse på kontraen. Jeg ser mig selv som kontrabokser, så jeg skal have hende til at komme til mig, siger Sarah Mahfoud, der har følt sig lidt provokeret af sin modstander, der har udtalt at hun vil vinde over Sarah ved at bruge sin høje bokse-IQ.

- Hun siger, hun vil slå mig med hendes høje bokse-IQ. Men det skal jeg slå hende med, det er mig, der er den kloge bokser her. Vi skal nok finde ud af, hvem der er den klogeste bokser, siger Sarah Mahfoud, der har forberedt sig på den 10 centimeter højere modstander, der også har længere arme end Sarah.

- Jeg har haft god sparring med drenge, der er højere end mig, og hvor jeg har prøve at komme ind på dem. For hun har fordelen ved, at hun bare kan stikke armene ud, og så står jeg foran dem. Så hvis jeg ikke sørger for at holde mig i bevægelse, eller holde hende beskæftiget ved at holde presset eller ved at bevæge hovedet, så er jeg bare en skydeskive. Jeg skal ind og ramme hårdt og gå dybt på hende. Hun er meget bevægelig, så jeg skal variere slagene, siger Sarah Mahfoud, inden lillebror Allan Mahfoud bryder ind.

- Du er stærkere end hende, så jeg tror sagtens, du kan knække hende, siger han.

Han har som altid forberedt sig meget på sin storesøsters modstander.

- Jeg er altid nervøs, når Sarah skal op i ringen. Men jeg har set hende træne, jeg har set hende sparre, og jeg har også været inde og kigge på hendes modstander. Jeg er ikke et sekund i tvivl - jeg ved Sarah vinder.

- Hun vil gerne have, at hendes modstander kommer meget frem, så hun kan komme rundt og bruge sine lange arme og bruge sin højde. Hun vil gerne bokse kontraboksning. Sarah skal stille sig ind på halvdistancen, men ikke for at angribe hende, men for at lave et enkelt slag, få hende til at slå, og så bombardere hende. Hun vil gerne ud at stå og bokse kontra, siger Allan Mahfoud.

Sarah Mahfoud glæder sig til kampen, og hun forudser en lige kamp.

- Hvis min gameplan holder, når jeg kommer derop, så bliver det en spændende kamp. Det bliver en kamp, der går over alle omgange. Jeg ser en kamp, hvor vi ser hinanden an. Hun virker ikke, som den aggressive type, der buldrer frem, og jeg bliver bedre og bedre omgang for omgang, så jeg regner med at det går over alle omgange, medmindre jeg får det famøse leverhook ind, siger Hillerød-bokseren, der allerede onsdag tog til Falster for at kunne slappe af inden vejningen i går og den store kamp i aften.

Sarah Mahfoud skal bokse næstsidste kamp - lige inden aftenens helt store kamp, hvor den lokale Oliver Meng bokser titelkamp mod Maono »The Monster« Ally fra Tanzania.

arrow Sarah sled sig til titlen
18. januar 2019 kl. 22:43 Opdateret: kl. 22:43
arrow Mahfoud stærkest i svær fight
18. januar 2019 kl. 21:40 Opdateret: kl. 21:40
arrow Mahfoud stryger højt op på VM-ranglisten
03. januar 2019 kl. 20:33 Opdateret: kl. 20:33