20. oktober 2018
Julius Johansen hilser på bogaktuelle Henrik Elmgreen før den officielle kåring. Foto: René Larsen
gallery icon

Se billedserie

Julius Johansen hilser på bogaktuelle Henrik Elmgreen før den officielle kåring. Foto: René Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julius er årets talent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julius er årets talent
Sport FAA - 23. november 2017 kl. 21:21
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Set med internationale øjne har 2017 været et af de absolut stærkeste med et hav af mesterskaber, og en af de store bidragsydere til den store medaljehøst har været 18-årige Julius Johansen fra Blovstrød. Den unge nordsjællænder var således umulig at komme uden om, da de to fornemmeste priser i Dansk Cykelsport blev uddelt torsdag aften i Ballerup Superarena.

Titlen som årets rytter i dansk cykelsport gik ikke uventet til Jakob Fuglsang, der de seneste år har været Danmarks ubetingede største cykelnavn på landevejen. Det vidner hans præstationer i Tour de France om, og i år krydrede Fuglsang sæsonen med en samlet sejr i Critérium du Dauphiné.

Det var nok til at sikre Fuglsang titlen foran den danske mester på landevej og vinder af PostnordDanmark Rundt, Mads Pedersen fra Tølløse, samt U23-verdensmesteren i enkeltstart, Mikkel Bjerg fra Værløse, der var blandt de andre nominerede til titlen.

Sidstnævnte kunne også være et bud til titlen som årets talent, men den gik altså til den et år yngre Julius Johansen, der også har en regnbuetrøje at smykke sig med. Julius Johansen vandt juniornes linjeløb ved VM i Norge ved at køre alene til målstregen med forrygende tempokørsel over de sidste mange kilometer.

Et par uger forinden havde Julius Johansen vundet dobbelt guld ved EM i Herning, hvor han sejrede suverænt i enkeltstarten og linjeløbet.

- Jeg havde en lidt svær tid i 2016, men med hjælp fra trænerne og landsholdet formåede jeg at tage den gode træning med ind i 2017, siger Julius Johansen beskedent ved prisoverrækkelsen.

Fra den kommende sæson rykker Julius Johansen op i seniorrækkerne. Han skal i den kommende sæson køre for det danske contentinalhold Team ColoQuick.

- Mit fokus ligger på banen frem mod OL i 2020. Det er det, jeg satser på, men jeg håber at kunne kombinere det med landevejen, siger Julius Johansen, der er inde i gruppen omkring det danske 4x4000 meter hold i forfølgelsesløb.