15. december 2018
Tina Stochmal vandt en nøglekamp i aftenens semifinale, da hun vandt over Hvidovres næstbedste spiller. Foto: Mads Hussing
Tina Stochmal vandt en nøglekamp i aftenens semifinale, da hun vandt over Hvidovres næstbedste spiller. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerød skal kæmpe om DM-guld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerød skal kæmpe om DM-guld
Sport FAA - 15. maj 2018 kl. 22:22
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hillerød var favoritter. Holdet var blevet nummer ét i grundspillet, og de havde selv valgt at spille mod Hvidovre i semifinalen.

Hillerød levede også op til favoritværdigheden, da de mandag vandt 6-3 i Hvidovre og her til aften gjorde de arbejdet færdigt på hjemmebane i Frederiksborgcentret, hvor holdet vandt 6-2 efter især en stor præstation af Hillerøds kinesiske spiller Chen Yan, der vandt alle sine fire kampe.

Chen Yan er oprindeligt fra Kina, men har boet i Danmark i 11 år.

Luften blev taget ud af Hvidovres unge spillere tidligt i opgøret. Det var en nøglekamp, da Hillerøds tredjesingle, Tina Stochmal, vandt over Hvidovres andensingle, Thea Amalie Nielsen, til stillingen 2-0.

- Hvis de havde fået medvind på det tidspunkt, så havde de måske lugtet en udligning i holdkampen, siger Hillerøds holdleder Thomas Hjermind Jensen.

En af de andre vigtige opgør i gårsdagens semifinale var doublen. I den første semifinale tabte Hillerød doublen, men på hjemmebane var Chen Yan og Pia Toelhøj ikke til at spøge med. De vandt sikkert doublen med 3-0 i sæt.

Nu gælder det finalen mod OB. I grundspillet blev Hillerød nummer ét og OB nummer to. OB vandt det første indbyrdes opgør, mens Hillerød tog sig af det seneste.

- Det bliver nogle tætte kampe. Der skal en holdindsats til, siger Thomas Hjermind Jensen og fortsætter:

- Nøglen bliver måske, at vi har en god double med Pia Toelhøj og Chen Yan. Hvis kampene er tætte, så skal de afgøres i en double, og der står vi med gode kort, siger Thomas Hjermind.

Finalerne er ikke lagt i kalenderen endnu. Det er dog lagt fast, at de skal spilles i maj måned, og den første finale skal spilles på Fyn og den anden i Hillerød. Hvis der er brug for en tredje finale, så bliver den spillet i Hillerød, da Hillerød vandt grundspillet.

DM-semifinale, 2. kamp
Hillerød-Hvidovre 6-2

Tina Stochmal-Thea Amalie Nielsen 3-1

Chen Yan-Tone Juhl Pedersen 3-0

Pia Toelhøj-Jocefina Haagensen 1-3

Chen Yan-Thea Amalie Nielsen 3-0

Tina Stochmal-Jocefina Haagensen 2-3

Pia Toelhøj-Tone Juhl Pedersen 3-1

Pia Toelhøj/Chen Yan-Jocefina Haagensen/Thea Amalie Nielsen 3-0

Chen Yan-Jocefina Haagensen 3-0