22. oktober 2019
Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helsingør rykker i 2. division

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helsingør rykker i 2. division
Opdateret 26. maj 2019 kl. 20:30
Sport Frederiksborg Amts Avis - 25. maj 2019 kl. 15:42
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På trods af endnu en rigtig flot kamp, hvor holdet var foran det meste af tiden, så er det slut for FC Helsingør i 1. division. Lyngby fik udlignet til 1-1 med under 10 minutter før tid og endda også scoret til 2-1 til allersidst, og da Hvidovre samtidig fik udlignet til 2-2 i Fredericia, så var alt håb ude.

arrow Læs også: FC Helsingør bevarer setup trods ny nedrykning

Der var ellers fest og god stemning efter de første 45 minutter, hvor Helsingør var foran på Patrick Olsens straffesparsscoring midt i halvlegen, og samtidig var Hvidovre helt nede i sækken i Fredericia med 2-0.

Lyngby havde ellers deres muligheder i 1. halvleg, hvor Andreas Holm igen var med i forsvaret. Han så ud til at mangle lidt kamptræning, og han blev overspillet af blandt andre Jeppe Kjær i en situation, hvor bolden skulle være ekspederet væk.

Netop Jeppe Kjær var helt alene efter en dødbold til Helsingør. Ingen forsvarsspillere stod tæt nok på den lille og hurtige angriber, der havde frit løb mod Mikkel Bruhn i målet. Bruhn fik halvklaret, og Kjær fik endnu en mulighed for afslutning, men den gik lige forbi mål.

Alt gik igen mod FC Helsingør i 2. halvleg, hvor Fredericia holdt op med at spille mod Hvidovre, der fik udlignet med et minut igen, og dermed var de reddet. Samtidig satte Lyngby deres ekstremt farlige forsvarsspiller Nicolai Geertsen ind. Den lokale Geertsen, der er fra Fredensborg, og som sidste år spillede et halvt år i Hillerød, scorede to mål i de sidste 10 minutter for Lyngby.

Dermed var FC Helsingør færdige i 1. division, men Lyngby-folkene kunne juble, for det gjorde, at Lyngby nu skal spille om at rykke op i Superligaen.

Helsingør sluttede i en kæmpeoffensiv, men det var for sent. Hvidovre havde klaret ærterne i Fredericia, og Helsingør kunne ikke selv score. Helsingør endte ed 10 mand på banen, da Collen Warner i overtiden fik sit andet gule kort, og dermed var det i bad med ham.

Sidste kamp er spillet på det gamle stadion, og det endte med en gigantisk skuffelse. Helsingør skal begynde den nye sæson i august på et flot, nyt stadion, og modstanderne bliver de andre hold i 2. division.

1. division
FC Helsingør-Lyngby BK 1-2 (1-0)

Mål: 1-0: Patrick Olsen (22), 1-1: Nicolai Geertsen (83), 1-2: Nicolai Geertsen (90)

Advarsler: Frederik Bay (6), FC Helsingør, Daniel Jørgensen (45), FC Helsingør, Lasse Fosgaard (54), Lyngby BK, Nicolas Mortensen (55), FC Helsingør, Thomas Mikkelsen (61), Lyngby BK, Jeppe Kjær (73), Lyngby BK, Collen Warner (75), FC Helsingør

Udvisning: Collen Warner (90), FC Helsingør

FC Helsingør: Mikkel Bruhn - Pascal Gregor, Jonas Henriksen, Andreas Holm, Daniel Jørgensen (64: Douglas Ferreira) - Frederik Bay, Collen Warner, Christian Køhler (87: Anders Holst), Patrick Olsen - Nicolas Mortensen (87: Mikkel Basse), Matheus Leiria.

Lyngby BK: Thomas Mikkelsen - Kevin Tshiembe (36: Danni König), Lasse Overgaard Nielsen, Frederik Franck Winther, Nicklas Mouritz Mouritsen - Adnan Mohammad, Lasse Fosgaard (79: Nicolai Geertsen), Frederik Gytkjær, Martin Ørnskov (65: Gustav Marcussen), Jesper Christjansen - Jeppe Kjær.

Tilskuere: 3.089