25. august 2019
Peter Krustrup, der er cheftræner for Frederikssunds Forenede Boldklubbers U16-piger, er nu også tilknyttet kvindelandsholdet som fysisk træner. Krustrup har tidligere været tilknyttet landsholdet i en periode, og han er glad for at være tilbage. Hans kontrakt med DBU udløber efter europamesterskaberne i 2021. Han fortsætter som U16-træner i Frederikssund. Foto: DBU
gallery icon

Se billedserie

Peter Krustrup, der er cheftræner for Frederikssunds Forenede Boldklubbers U16-piger, er nu også tilknyttet kvindelandsholdet som fysisk træner. Krustrup har tidligere været tilknyttet landsholdet i en periode, og han er glad for at være tilbage. Hans kontrakt med DBU udløber efter europamesterskaberne i 2021. Han fortsætter som U16-træner i Frederikssund. Foto: DBU
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frederikssund-træner skal forstærke landsholdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frederikssund-træner skal forstærke landsholdet
Sport Frederiksborg Amts Avis - 10. december 2018 kl. 19:14
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Træner for FFB - Frederikssunds Forenede Boldklubber - U16-piger og professor i sport og sundhed på SDU, Peter Krustrup, er ansat som fysisk træner for kvindelandsholdet i fodbold.

Forholdene for Danmarks bedste fodboldkvinder skal optimeres, hvis holdet også i fremtiden skal være med på den store fodboldscene. Som en del af den plan er professor Peter Krustrup i dag blevet præsenteret som ny fast fysisk træner for kvindelandsholdet. Det meddeler DBU i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt, at vi opjusterer hele setuppet bag kvindelandsholdet, selvom vi ikke skal spille VM til sommer. Vi skal højne vores niveau på banen, og det kan vi kun, hvis vi i endnu højere grad sætter ind på træningsbanen," siger landstræner Lars Søndergaard.

Derfor får landsholdet fra 1. januar tilknyttet en fast fysisk træner, der kan sikre det rette træningsmiljø til spillerne - både når de er samlet i landsholdslejren og hjemme i klubberne.

Frederikssund-træner Peter Krustrup fungerede som konsulent for kvindelandsholdet i 2007-2011, og han var assisterende træner ved EM i 2013. Det er netop kendskabet til landsholdsfodbold og til flere af de danske spillere, der har været en af grundene til, at landstræner

Lars Søndergaard har peget på Krustrup.

- Kvindefodbolden udvikler sig hele tiden, og skal vi kunne følge med de store nationer, så skal vi have de bedste folk i vores stab. Peter er én af verdens førende inden for fodboldforskning, og kender alt til det professionelle setup bag et landshold, og det kommer spillerne til gode, siger Lars Søndergaard.

Peter Krustrup fortsætter på sin post som cheftræner for Frederikssunds U16-piger, og da det nu skal kombineres med opgaver for landsholdet, så vil FFB straks gå i gang med at se sig om efter en fast assistent til Peter Krystrup, så pigerne kan fortsætte arbejdet, når Peter er afsted med landsholdet.

- Jeg er meget glad for at være tilbage i landsholdsregi, og til at bidrage yderligere til den positive udvikling i dansk kvindefodbold. Med min viden og erfaring i fodboldens verden kan jeg gøre de bedste danske spillere endnu bedre, og i samarbejde med resten af trænerstaben bruge den nyeste viden til at skabe de bedste fodboldspecifikke løsninger inden for træning, testning og præstationsanalyse, siger Peter Krustrup og fortsætter:

- Men jeg er naturligvis også meget glad for mine u16-piger i Frederikssund, og derfor håber jeg meget, at vi hurtigst muligt kan få en assistenttræner tilknyttet holdet i FFB, så der er fuldt fokus på pigernes udvikling, også når jeg har opgaver med landsholdet.

Peter Krustrup har kontrakt med kvindelandsholdet til og med EM i 2021.