17. oktober 2019
Lasse Uth scorede syv mål på syv forsøg og var en af kmpens største profiler. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Lasse Uth scorede syv mål på syv forsøg og var en af kmpens største profiler. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første sejr til Nordsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første sejr til Nordsjælland
Opdateret 14. september 2018 kl. 20:40
Sport Frederiksborg Amts Avis - 14. september 2018 kl. 19:39
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordsjælland sikrede sig fredag aften i Helsinge Hallen sæsonens første sejr i mændenes Håndboldliga. Det skete da Lemvig-Thyborøn sendt hjem til Vestjylland med et nederlag 29-25.

Nordsjælland måtte dog kæmpe mere end godt var for de to point. Selv om det var holdets første sejr i sæsonens tre kampe, så var det efter den mindst prangende præstation.

Nordsjælland fik en forfærdelig start. Rasmus Porup scorede via stolpen for Lemvig-Thyborøn i første angreb, og samtidig fik Nordsjællands Dan Beck-Hansen en udvisning. I undertalsspillet fra Nordsjælland så målmand Mike Jensen af banen til fordel for en ekstra markspiller, men med to boldtab i træk kunne vestjyderne sende bolden ned i tomt mål til stillingen 0-3.

Den dårlige start forplantede sig. Nordsjællænderne løb på det nærmeste i vejen for hinanden. Tingene var ikke afstemt, og Nicolas Lundbye og Kasper Kisum måtte hurtigt ud på bænken uden at Nordsjælland fandt rytmen af den grund.

Faktisk var det kun i kraft af en stribe gode redninger fra målmand Mike Jensen, at Nordsjælland holdt sig inde i kampen. Hans redninger var afsæt til, at Nordsjælland kunne løbe en del kontraer, og på en af dem kunne Lasse Uth udligne til 9-9 mod slutningen af 1. halvleg.

Det var i en periode, hvor Nordsjælland også forsøgte sig med 7-6-spil. Hjemmeholdet kom også frem til chancer, men skarpheden i indspil og afslutninger var fortsat ikke på sit højeste, så Lemvig-Thyborøn fik endnu et par billige mål mod tomt Nordsjælland-bur.

Nordsjælland kunne dog gå til pause med en føring på et enkelt kontramål sat ind af Dan Beck-Hansen i sidste sekund, og det så ud til at Nordsjælland ville trække fra i staten af 2. halvleg, da Lasse Uth åbnede de sidste 30 minutter med to hurtige scoringer.

Lemvig-Thyborøn var dog ikke slået endnu. Mathias Porsholdt udlignede i kontra til 18-18. En føring 25-21 var heller ikke nok til at bringe Nordsjælland i sikkerhed, men en flot streg scoring af Lasse Uth og siden Johan Meklenborg i tomt Lemvig-Thyborøn-mål, så var den med 145 sekunder igen sikker nok.