21. februar 2019
Peter Feher vandrer allerede hjemmevant rundt på træningsbanen i Helsingør. På søndag skal han og holdet til Silkeborg. Det var holdet, der endegyldigt sendte FC Helsingør i 1. division, og som selv fulgte efter, da de tabte til Esbjerg. Foto: Mads Hussing
Peter Feher vandrer allerede hjemmevant rundt på træningsbanen i Helsingør. På søndag skal han og holdet til Silkeborg. Det var holdet, der endegyldigt sendte FC Helsingør i 1. division, og som selv fulgte efter, da de tabte til Esbjerg. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Feher skal sætte et hold efter ganske få dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Feher skal sætte et hold efter ganske få dage
Sport FAA - 14. september 2018 kl. 19:58
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver grinet, snakket og råbt, når FC Helsingør træner. Ham, der griner højest, er nok FC Helsingør nye cheftræner Peter Feher, der bruger humoren meget i sit daglige arbejde. Og så har han også malet spillerne op i hjørne.

- Det første jeg sagde var, at dem der griner af mine jokes, de er med på søndag. Så blev de jo nødt til at grine, siger Peter Feher og blinker med øjet.

- Humor er utrolig vigtigt, for man griner og man bliver åben for input. Det kan jeg også mærke på mig selv, at det er utrolig vigtigt. Bagefter skal man skille tingene ad. Når vi er på banen, så er vi topseriøse, men udenfor der er man den, man er.

Han har haft ganske få dage til at se truppen an, og selvom han kender halvdelen af dem fra tidligere, så er der rigeligt at tage fat på.

- Den største udfordring nu, er at spillerne tænker over, hvad det var jeg bad om, eller hvad vi skal, og så kan spillet kan godt være stift, siger Peter Feher og indstiller sigtekornet på søndagens kamp i Silkeborg:

- Der er en kamp søndag, og der skal jeg se, hvor vi kan drille Silkeborg, og så lægge nogle elementer på vores spil. Det er vigtigt i denne periode, når det bliver søndag, at spillerne bare spiller til, og ikke tænker så meget over, hvad jeg har sagt.

Silkeborg - og alle andre - skal blandt andet slås ved at snyde dem.

- Fodbold handler om snyd. Det handler om at snyde modstanderen. Det handler om, at man er fræk, og det handler om, at man kan se tingene og reagere hurtigt, siger Peter Feher, der på spørgsmålet om hans foretrukne opstilling er:

- Jeg tror, det bliver 4-3-3, som nogle gange kan ligne 4-4-2 eller 4-2-3-1. Det kommer an på typerne, der spiller. For mig er det mere principperne, altså måden at spille fodbold på, der er vigtig og ikke så meget talkombinationen.

Han er godt klar over, at han ikke kan lave en revolution på en uge eller to.

- Hvis jeg kunne gøre det på en uge, så ville det være et mirakel, og så ville jeg måske ikke være i Helsingør i næste uge, men så ville jeg være i de helt store ligaer, for der findes ikke mange af dem, der kan finde ud af det, siger Peter Feher, der blandt fans af FC Helsingør er blevet kaldt alt fra redningsmand til "hvem er det?".

- Jeg er bare Peter fra Mørkhøj. Jeg har været fodboldtræner i 20 år snart, så jeg er faglig kompetent, og jeg ved, hvad tingene handler om. Jeg er en stille og rolig fyr, der er passioneret om fodbold og især holdet. Det er holdet, der skal fungere, og der igennem kommer den enkelte til at fungere. Om jeg er kendt eller ikke kendt, det er ikke så vigtigt, det er vigtigt at få Helsingør til at præstere, siger træneren, der skal få nogle point på tavlen i Helsingør, så klubben kan komme med i toppen og kæmpe om oprykning.