19. januar 2019
Rasmus Sørensen vandt i sin Peugeot tredje DM-afdeling i weekenden. Foto: Carsten Nixon Nissen
Rasmus Sørensen vandt i sin Peugeot tredje DM-afdeling i weekenden. Foto: Carsten Nixon Nissen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fandt farten til sidst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fandt farten til sidst
Sport FAA - 16. maj 2018 kl. 09:24
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev udkæmpet et nyt slag i kampen om DM-titlen i Rally i weekenden, hvor det lykkedes Stenløse-drengen Rasmus Sørensen at tage en ny sejr i DM-serien i R2-klassen.

Det skulle dog holde hårdt, for starten på de ni prøver blev ikke alt for god. Især de tre første prøver drillede, da Rasmus Sørensen havde svært ved at få bilen ud af femte gear, og det kastede fordelen over i skødet på Rasmus Sørensens nærmeste konkurrent, Michael Sørensen.

Til fjerde prøve var gearet klaret, og så gjaldt det om at finde ud af, hvordan forspringet på 8,1 sekunder skulle hentes inden de sidste fem prøver. Pausen blev brugt på at justere på bilen, der kom flyvende ud til femte prøve og hentede 2,3 sekunder på konkurrenten. Inden niende og sidste prøve var forspringet nede på et enkelt sekund, men det forspring forsvandt og gav i stedet Rasmus Sørensen en sejr på 2,3 sekunder efter den afgørende prøve.

- Vi fik en lidt sløv start på de første par prøver, men fandt omvendt hurtigt selvtilliden til at kunne køre stærkere og hentede vigtige sekunder i anden halvdel, siger Rasmus Sørensen.

- Vi fandt hurtigt en løsning på gearkassen, så vi fik en rigtig arbejdssejr. Det er dage som denne, der gør det ekstra sjovt at køre ræs.

Rasmus Sørensen fører nu R2-klassen og ligger nummer fem på tværs af klasser, lige som han ligger nummer to i Dansk Super Rally-stillingen.

Allerede i den kommende weekend kører Rasmus Sørensen igen, når der skal køres Yokohama Cup. Mere spændende bliver det dog den 9. juni, når den fjerde af de i alt seks DM-afdelinger køres på Djursland.