12. december 2017
FC Nordsjælland præsenterer ny satsning på kvindefodbold. På billedet er det fra venstre Tom Vernon, bestyrelsesformand i FC Nordsjælland, Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø Kommune og Christian Taylor, chef for kvindefodbold i FC Nordsjælland. Foto: Rudi Dalsgaard
FC Nordsjælland præsenterer ny satsning på kvindefodbold. På billedet er det fra venstre Tom Vernon, bestyrelsesformand i FC Nordsjælland, Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø Kommune og Christian Taylor, chef for kvindefodbold i FC Nordsjælland. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FCN buldrer ind i kvindefodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FCN buldrer ind i kvindefodbold
Sport FAA - 12. oktober 2017 kl. 20:46
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et kvideseniorhold i Kvindesjællandsserien og et U18-hold i Række 1. Farum BK er til at overse indenfor kvindefodbold, hvor man i det nordsjællandske for tiden må kigge til Birkerød for at se divisionsfodbold på kvindesiden.

arrow Læs også: Kvindebold: Allerød og Birkerød ser tiden an

Men det bliver der lavet om på nu. Og det kommer til at gå stærkt. For FC Nordsjælland er klar til en storstilet satsning på pige- og kvindefodbold, hvor man i høj grad vil kopiere den model, man bruger på drengesiden i forhold til talentudvikling og akademier med en sammensmeltning af de nordsjællandske piger og pigerne fra Right to Dream-akademiet i Ghana.

- Vi har haft pigedelen af vores akademi i fem år, og det er en unik oplevelse at arbejde emd piger. Man siger noget til dem, så overvejer de, om det giver mening, og så gør de det, hvis de synes, det giver mening, siger FC Nordsjællands bestyrelsesformand, Tom Vernon.

- For os er det logik, at piger og drenge skal have de samme muligheder, men sådan er det ikke i hverken Ghana eller Danmark. Det vil vi give dem nu.

- Der har været meget snak fra andre om, at man vil gøre noget for kvindefodbold, men det er strandet på, at man ikke har kunnet få noget tilbage for sin investering. For os er det en »no brainer«, hvad man får tilbage, og det er det næste logiske skridt for vores brand.

FC Nordsjællands plan er meget konkret. Der skal etableres en målrettet talentudvikling med talenttræning og samarbejdsklubber. Til sommer vil man stille med et hold i U18-ligaen, mens man i 2019 skal være klar til 3F-ligaen - kvindernes modsvar til Superligaen. I 2022 skal man være med i toppen af række og i 2023 skal der spilles Champions League.

Til at føre det ud i livet har man ansat Christian Taylor, der kommer til fra Brøndby, hvor han har været kommerciel chef i kvindeafdelingen. Han er halvt englænder, bosat i Ølstykke og i øvrigt tidligere holdkammerat med FC Nordsjællands cheftræner, Kasper Hjulmand, i B93.

- Men han var mest skadet, griner Christian Taylor, der får nok at se til den kommende tid. Ikke mindst med at få stablet det U18-liga hold på benene.

- Den license er ikke bare lige til at få, og der er nogle regler, vi skal følge. For eksempel skal de spillere, man vil bruge i ligaen, spille i klubben, når man søger om at få en plads i ligaen. Så vi skal have snakket med vores samarbejdsklubber om det, og så skal vi også have nogle landstrænere til at godkende, at vi har et antal landsholdsspillere, forklarer Christian Taylor.

Han understreger, at han vil overholde de regler, der er, i forhold til at kontakte spillere, men lader også forstå, at det nok ikke bliver noget problem at få spillere til.

- Vi skal have base i Nordsjælland og for eksempel tvinge Brøndby til at finde talenter på Falster i stedet. Jeg tror på, at de lokale klubber vil se det her som noget positivt. Og bare siden rygterne om vores projekt begyndte, så er henvendelserne kommet, siger han.

Kvinderne får i øvrigt plads på Right to Dream Park lige som alle drengeholdene, og klubben håber over en årrække at komme til at tjene penge på projektet, forklarede administrerende direktør, Søren Kristensen, der i øvrigt kunne præsentere et kvindelig »advisory board«, som skal hjælpe projektet på vej.

Det består af en stribe erhvervskvinder: Mette Ravn fra Business Development Advisor, Pernille Nørkær fra Moalem Weitemeyer Bendtsen Advokatpartnerselskab,

Anette Hvidtfeldt fra Catalyzator, Marianne With Bindslev fra Børns Vilkår og Aracely Jimenez Andersen fra Børnefonden, samt to fodboldpersonligheder på kvindesiden, Birgit Schram, der er tidligere kvindelandsholdsspiller og verdensmester samt Birkerød-pigen Line Røddik Hansen, der spiller for FC Barcelona.

Søren Kristensen annoncerede også, at der på den sportslige side er trænerjobs ledige, hvis man kan se sig selv som cheftræner for et U18-ligahold.

arrow Hillerøds kvindefodbold: Ærgerlig udvikling
16. oktober 2017 kl. 10:07 Opdateret: kl. 20:26
arrow FCN: Plan klar før dialog
16. oktober 2017 kl. 10:07 Opdateret: kl. 20:26
arrow Hillerød-træner hilser FCN-satsning velkommen
12. oktober 2017 kl. 20:46 Opdateret: kl. 20:46

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk