18. september 2019
Osama Akharraz har trænet med FC Helsingør et stykke tid nu, og Janus Kyhl lægger op til, at der kan laves en aftale med angriberen. Foto: Mads Hussing
Osama Akharraz har trænet med FC Helsingør et stykke tid nu, og Janus Kyhl lægger op til, at der kan laves en aftale med angriberen. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Direktør: Vi skal dø med støvlerne på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør: Vi skal dø med støvlerne på
Sport Frederiksborg Amts Avis - 04. januar 2019 kl. 21:29
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FC Helsingørs direktør Janus Kyhl kan ikke lide, når nogen siger, at der jo kun er ét point op til redning for FC Helsingør, for han ved, at det bliver et forår, hvor der skal knokles for alle point.

- Det er hårdt arbejde nu, det er slid i hver eneste kamp. Vi skal ind og ville dø med støvlerne på i hver eneste kamp. Det ved spillerne, at jeg forventer af dem, det ved staben, at jeg forventer af dem. Så kan man kalde mig et dumt røvhul, men det er jeg ligeglad med, siger Janus Kyhl.

Der skal ikke meget til for at Janus Kyhl har talt sig varm på dette område. Han stiller store krav til sig selv, og det gør han også til medarbejderne. Det altoverskyggende krav i denne sæson er at blive i 1. division. Lige nu ligger holdet sidst, men 1. division er så tæt, så bare en enkelt sejr kan betyde forskellen på nedrykning og overlevelse.

- Vi skal være realistiske nu. Vores mål må være at vinde hver en fodboldkamp, vi møder op til. Så må vi erkende, at vi har været pivhamrende ringe til at opnå det mål indtil videre, men så må vi råde bod på det.

- Hver gang vi tager tre point, så kommer vi et lille stykke tættere på målet, men hver gang vi misser det, så rykker vi os længere væk, siger Janus Kyhl.

Han vil ikke tage ordet katastrofe i sin mund, hvis FC Helsingør rykker ned.

- Vi har et langt sejt træk for at nå, der hvor vi skal. Katastrofe er ikke et ord, jeg bryder mig om. Det er det samme som at sige, at alt vi har gjort er forkert, og nu må vi starte forfra. Skulle det værste ske, så må vi hanke os selv op og fortsætte rejsen mod der, hvor vi skal hen.

Målsætningen fra begyndelsen af sæsonen var at ende i top seks, men det er midlertidigt ændret.

- Det bliver jo lidt Komiske Ali at sige, at vi skal i top seks, når vi ligger nummer tolv. Så må jeg sige, at lige nu gælder det om at redde rumpetten. En målsætning er noget flytbart, og vi skal arbejde ud fra det scenarie, vi er i. Og det scenarie vi er i lige nu, det er at vi er nummer tolv.

Da Silkeborg var i krise i begyndelsen af sæsonen, så købte de angriberen Ronnie Schwartz, der har været med til at gøre Silkeborg til et tophold i 1. division. Den mulighed har FC Helsingør ikke med deres begrænsede økonomi. Selv ikke hvis der kommer en økonomisk indsprøjtning fra investorer.

- Udefrakommende penge skal bruges til at styrke organisationen på den lange bane, og det skal bruges til, at det har været vanvittig dyrt at spille superliga. Udefrakommende kapital kan også bruges til at ruste holdet, men det skal ikke bruges med hovedet under armen, siger Janus Kyhl, der allerede har hentet en spiller i vinterpausen.

- Vi har hentet Lucas Haren, som jeg selv synes, ud fra det vi kan præstere og levere, er en rigtig god signing. Der var flere klubber, der gerne ville have haft ham. Jeg ved også, vi har fans, der siger, at han er fra 2. division, men inden da spillede han altså i Superligaen. Han er fra Nordsjællands akademi, og har spillet halvandet år i Randers, siger Janus Kyhl, der troede, at han havde et par angribere i Nicolas Mortensen og Douglas Ferreira, som ville løse opgaven i efteråret.

- Det må vi erkende, at det har de ikke. Det er en svær kabale at få det til at gå op, og så sker der også det, at Nicolas scorer i de sidste par kampe, siger direktøren

Samtidig scorede Douglas Ferreira to mål i den sidste kamp i efteråret, der var en reserveholdskamp mod Sønderjyske, som stillede med flere fra superligatruppen.

- Løser de det for os i foråret? Det er svært at sige, siger direktøren, der måske hiver en kendt kanin op af hatten, når talen kommer på nye spillere til klubben:

- Det kan da godt være, at vi bliver enige med Osma Akharraz for eksempel, som er en gut, vi er glade for i klubben.

Osama Akharraz var i truppen, da FC Helsingør var i Superligaen, men det blev aldrig den store succés.