21. august 2019
FC Nordsjællands Abdul Mumin har grebet muligheden for at spille fast på det seneste i det nordsjællandske midterforsvar. Men den unge ghaneser skal lægge på sit spil, hvis han skal have en permanent fremtid i klubben.
FC Nordsjællands Abdul Mumin har grebet muligheden for at spille fast på det seneste i det nordsjællandske midterforsvar. Men den unge ghaneser skal lægge på sit spil, hvis han skal have en permanent fremtid i klubben.
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chancen grebet - men der skal mere til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chancen grebet - men der skal mere til
Sport Frederiksborg Amts Avis - 01. september 2018 kl. 11:21
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er mere end to år siden, at ghanesiske Abdul Mumin som den første spiller fra Right to Dream-akademiet tog turen til FC Nordsjælland for at slå igennem. Men successen har ladet vente på sig, inden pilen pludselig pegede på ham for godt to uger siden til udekampen mod AaB.

Siden har han spillet fuld tid i fire kampe i træk og har udnyttet en formnedgang hos konkurrenterne Andreas Skovgaard og Benjamin Tiedemann samt en skade til Ulrik Yttergård Jenssen.

- Det har været godt på det seneste. Jeg har arbejdet virkelig hårdt, og så fik jeg endelig muligheden. Nu skal jeg bare ikke tage det som givet, men arbejde videre, siger 20-årige Abdul Mumin til Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg er ikke overrasket, for jeg har gjort det, jeg skulle og trænet hårdt. Jeg har forberedt mig på, at træneren mente, jeg kunne hjælpe holdet.

Hans cheftræner Kasper Hjulmand fastslår også, at man hele tiden har ventet på at se, om Mumin kunne vokse sig ind i at spille midterforsvar på Superligaholdet.

- Vi har hele tiden godt kunnet lide Mumin og set potentiale i hans fysik og power. Men han har haft sine udfordringer med at læse spillet og for eksempel lade være med at løbe efter angribere, når vi spiller zoneforsvarsspil, siger Kasper Hjulmand.

Men Abdul Mumin har noget fysik og fart, som FC Nordsjælland ikke har andre steder i forsvaret på samme måde.

- Han er hurtig og et fysisk pragteksemplar, og det er noget, vi kan bruge, når vi står højt på banen og i indlægsspillet. Hele opgaven for ham bliver at rykke sig nok i forhold til at læse spillet, hvor han for eksempel misser indlægget til Mikkel Qvist mod Horsens i weekenden (hvor Qvist scorer sejrsmålet, red.). Det er afgørende, at han får lagt noget på, og vi må se, hvordan det går.

Selv er Mumin klar til flere udfordringer og siger på klassisk afrikansk maner, at han vil gøre det bedste for holdet.

- Hvis jeg får muligheden, så er det, fordi træneren tror på mig, og så skal jeg vise, at jeg er klar. Så jeg skal forberede mig med god træning, siger Abdul Mumin.