22. februar 2020
Høbas fra 1. division vandt søndag i pokalturneringen over Værløse fra Dameligaen. Foto: Rudi Dalsgaard
gallery icon

Se billedserie

Høbas fra 1. division vandt søndag i pokalturneringen over Værløse fra Dameligaen. Foto: Rudi Dalsgaard
Foto: Rudi Dalsgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Rutinen slog de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Rutinen slog de unge
Sport Nordsjælland - 06. januar 2019 kl. 19:30
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var nordsjællandsk opgør i pokalturneringen, da Værløse fra Dameligaen var på besøg i Hørsholm Hallen.

Her var det dog ikke Hørsholms liga-kvinder, der tog i mod, men derimod Høbas fra 1. division, og det lykkedes samlingen af tidligere topspillere i Hørsholm at sende de unge fra Værløse ude af pokalturneringen med en sejr på 69-58.

Anført af Kristine Dalgaards 22 point viste Høbas sig bare som det bedste hold på dagen - især i kraft af en tidlig, stor føring´på 22-9 efter første periode. Den blev udbygget til 15 point - 41-26 ved pausen.

Herfra begyndte Værløse at skrue tempoet op og bissen på. Det hjalp, og to treere i træk fra Frida Formann og en fra Annemie Friis fik barberet Hørsholms forspring ned til 44-37, og da Frida Formann lukkede tredje periode med en treer til stillingen 55-48, kunne alt pludselig ske i de sidste 10 minutter.

Men de rutinerede spillere fra Høbas, der i mellem sig har over 20 danske mesterskaber i truppen, lykkedes med at trække tempoet ud af kampen igen ved selv at angribe kurven og komme til stregen, lige som Værløse blev stoppet med fejl, så de måtte score pointene fra straffelinien.

Og da det hele skulle afgøres, viste Kristine Dalgaard, at hun altså ikke har glemt, hvordan man skraber bolden i kurven, når man står lige under den.

Høbas, der nåede til ottendedelsfinalen ved at vinde divisionspokalen for hold i 1. og 2. division, er nu videre til kvartfinalen i pokalturneringen og skal allerede i den kommende weekend møde Aabyhøj - et andet ligahold - på hjemmebane.

Pokalturneringen, kvinder
Ottendedelsfinale

Høbas-Værløse 69-58
(22-9, 19-17, 14-22, 14-10)

Høbas: Kristine Dalgaard 22, Mathilde Gilling 13, Katrine Velosa 11, Tina Douglas 9, Clara Pinholt 6, Sara Forsmann Pedersen 3.

Værløse: Frida Formann 17, Julianna Okosun 8, Annemie Friis 5, Mathilde Roan 5, Shani Atar 4, Emilie Ravn 2, Andrea Heede 2, Celine Schiffer 2, Emilie Janner 1.

Tilskuere: 125