25. august 2019
Foto: René Larsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: René Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Banket i bundslag efter tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Banket i bundslag efter tid
Opdateret 14. december 2018 kl. 21:58
Sport Frederiksborg Amts Avis - 14. december 2018 kl. 21:28
Af René Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev en lang tung tur hjem fra Lemvig for Nordsjælland Håndbold. Fredag aften tabte nordsjællænderne bundslaget til Lemvig-Thyborøn 26-25 i et nervepirrende slag, der først blev afgjort i allersidste sekund på et straffekast.

Nordsjælland så ellers ud til at ville drage afsted med det ene point, da det lykkedes at dæmme op for Mads Thymanns gennembruds forsøg med fire sekunder igen. Men fire sekunder var nok for Jonas Gade Nielsen. Han nåede at komme på kant af Aku Kreutzmann, og så valgte dommerne at tildele Lemvig-Thyborøn et straffekast efter tid.

Nordsjælland valgte at sætte 47-årige Kristian Asmussen ind i målet. Han havde nappet et forsøg tidligere i opgøret, men han kunne ikke gøre noget ved Jesper Kokholms forsøg, og så brød jublen ellers ud i Lemvig Kultur og Idrætscenter.

Der var også noget at fejre, for oprykkerne tog et stort skridt væk fra sidstepladsen.

Nordsjælland var ellers forberedt på, at det ville blive et slidsomt slag, og efter et stop i Holstebro og et par timer på langs var gæsterne klar til at tage kampen.

Med Nicolas Lundbye som den bærende kraft i angrebet og en veloplagt Mike Jensen i målet kom Nordsjælland hurtig foran 3-1 og siden 7-4.

Men det veloplagte angrebsspil holdt ikke ved. Primært fordi Nordsjælland ikke rigtig kunne få gang i dets venstre side, hvor Kasper Kisum - og siden også Aku Kreutzmann - ikke kunne få gang i scoringerne.

Det kunne Lemvig-Thyborøns Mads Thymann til gengæld, og han fik trukket sin backkollega Jonas Gade Nielsen med sig op. Sidstnævnte fik udlignet til 8-8. Derfra fulgtes de to hold pænt ad frem mod pausen uden at Lemvig-Thyborøn på noget tidspunkt var i front.

Nordsjælland blev ved med at bevare teten, og gæsterne kom i overtal, da Mathias Porsholt i bogstaveligste forstand rev trøjen af Nordsjællands Dan Beck-Hansen ved stillingen 16-16. Det kastede i sagens natur en udvisning af sig, og Nordsjælland udnyttede overtallet flot med tre mål på stribe til føring 19-16.

Lemvig-Thyborøn fik imidlertid kæmpet sig tilbage. Mark Nikolajsen udlignede til 21-21, og Nordsjælland forsøgte med et hurtigt opgiverkast og angreb mod tomt Lemvig-mål. Men Jesper Dahl afsluttede på stolpen, og i arrigskab over ikke at få et frikast, så fik han snakket sig til en udvisning.

I overtalsperioden bragte Jesper Kokholm Lemvig-Thyborøn foran for første gang i kampen ved stillingen 22-21. Det begyndte at se kritisk ud, da Lasse Uth efterfølgende fik en udvisning, netop som Nordsjælland var blevet fuldtallige igen.

Nordsjælland overlevede undertalsperioden, men hjemmeholdet havde lugtet blod.

Nordsjælland prøvede til sidst med syv-mod-seks spil. Aku Kreutzmann og Johan Meklenborg fik udlignet til henholdsvis 24-24 og 25-25 - sidstnævnte mål med 48 sekunder igen - men altså med rigelig tid til en sidste scoring af hjemmeholdet.