26. marts 2019
FC Helsingørs førstehold kan komme på udenlandske hænder.  Et eventuelt salg vil give klubben nogle større økonomiske muskler i 1. division. Foto: Allan Nørregaard
FC Helsingørs førstehold kan komme på udenlandske hænder. Et eventuelt salg vil give klubben nogle større økonomiske muskler i 1. division. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Amerikanere investorer kigger på FC Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikanere investorer kigger på FC Helsingør
Opdateret 13. november 2018 kl. 21:25
Sport FAA - 13. november 2018 kl. 21:06
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har i et par uger været rygter om, at en investorgruppe er interesseret i FC Helsingør. De skulle efter sigende have fulgt FC Helsingør gennem et stykke tid.

- Vi har besluttet på generalforsamlingen, at vi skulle stifte et selskab. Vi har set, da vi rykkede op, at vi er økonomisk utroligt sårbare ved at være en forening, siger FC Helsingørs bestyrelsesformand Finn Moseholm, da han bliver spurgt til den udenlandske interesse.

Han fortæller dog, at der har været henvendelser, og at det har der været i en del år.

- Der har været henvendelser. Det har der reelt set været siden 2011. En gang imellem taler vi engelsk, og i 2011 øvede vi os på kinesisk, siger Finn Moseholm med et grin.

I 2011 var der kinesiske opkøbere på spil, men det blev aldrig til mere. I disse uger er der angiveligt en udenlandsk investorgruppe, der er interesseret.

- Jeg kan ikke sige noget konkret. Hvis det skal ske, så skal der en masse ting, der skal være på plads, siger Finn Moseholm og fortsætter:

- Vi vil bevare talentafdelingen under en foreningsstruktur. Der kan i givet fald blive tale om en struktur, hvor senioreholdet kommer under er selskab. Det er sådanne ideer vi arbejder med.

Finn Moseholm understreger igen og igen, at foreningen er vigtig, og hvis nogen skal ind i klubben, så skal det hele handle om lokalsamfundet. Dermed siger han også, at bestyrelsen ikke er uinteresserede, hvis der kommer nogen, som vil købe sig ind i klubben og gøre det økonomiske liv for FC Helsingør noget lettere.

- Der er indimellem nogen, der viser interesse, og dem tager vi altid gerne en snak med. Vi er presset af, at vi kører videre med et stort budget i 1. division, siger Finn Moseholm

Ifølge Frederiksborg Amts Avis kilder, så er det tæt på, at den udenlandske investorgruppe skal sige ja eller nej.

Hvis de udenlandske investorer kigger på andet end klub, frivillige og lokalsamfund, og tager et kig på stillingen, så kølnes interessen måske. Hvis de skulle beslutte sig ud fra kampen mandag aften på hjemmebane mod Viborg, så ser det endnu mere sort ud. Her tabte FC Helsingør 3-1 efter at være spillet ud af banen det meste af 1. halvleg.